Ladislav Laška: Jak by mohl vypadat suchdolský stadion (2. část)

Při rozhovoru s předsedou výboru Tělovýchovné jednoty Slavoj Suchdol Ladislavem Laškou jsem se zeptal i na situaci se stadionem. Ten na Suchdolské ulici už nestačí, ale jiný zatím není. Proto se zrodila představa, jak by mohl vypadat nový fotbalový stánek. Je to zatím jenom vize, ale bez vize není žádná budoucnost. Byť reálně vzdálená třebas i dvacet let.

■ Kde by podle vás mohl vzniknout nový stadion?

Tam, co je pole mezi Kamýckou a ulicí Na mírách. Kousek za garážema. Jednáme o tom s pražským magistrátem. Od roku 1989 je část toho pozemku vedena pro sportovní využití, je to obálka, třináct tisíc metrů čtverečních. O ten soutěžíme. Děláme to hlavně kvůli tomu, že se nám rozšiřujou družstva mládeže a potřebujeme větší hřiště. Je to na hraně plánovanýho tunelu pro obchvat, ale podle slibu, který máme, by to nemělo vadit.

Obr. 1

Představa umístění nového stadionu Slavoje Suchdol.

■ Jak by mohl stadion vypadat?

Mělo by tam být normální velký travnatý hřiště a ještě druhý, s umělkou, velikosti házenkářskýho hřiště. Mělo by být větší, než je teď vzadu za původním stadionem, takže některá mládež by tam mohla odehrát svoje zápasy. Všechno bude osvětlené, že se tam bude moct trénovat i večer.

mail 2

Vizualizace tribuny a zázemí.

Navíc by vzniklo lepší zázemí, než máme dneska. Včetně parkovacích míst. S tribunou pro diváky. Byla by to patrová budova, přízemí pod zemí. Spolková místnost by měla mít 91 m2. Tam by se daly dělat přednášky, setkání, mohly by tam cvičit ženský. Dole by měla být taky malá tělocvična, samozřejmě klubovna. Šatny, sklady. Byl by to velký krok k tomu, aby jednota byla soběstačná. Je to samozřejmě otázka budoucnosti, ale žádost leží na magistrátě.

mail 3

Tribuna z boku.

 

Vše musí mít ale svou posloupnost. Smluvně musí být zajištěno, že zájemce o pozemky starýho hřiště musí postavit dvě nový hřiště i budovu se zázemím, a teprve pak bychom opustili stávající stadion a jeho pozemky by byly změněny na stavební. Taková je i domluva s obcí.

mail 1

Vizualizace stadionu postaveného prakticky naproti prodejně bývalé Včely.

■ Existuje snad projekt?

Ještě ně. Ale představy máme. Každý, kdo naše plány viděl, tak říkal, že by to byla nádhera. Kdo chce, může si studii budoucího fotbalového stadionu prohléhnout na sekretariátu TJ Slavoj Suchdol na stávajícím fotbalovém hřišti. Ať si zavolá sekretáře Míšu Marsche na telefonu 775 050 982 a on mu je ukáže.

 

 

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna