Ode dneška lze žádat o tzv. kotlíkovou dotaci

Od 21. března 2016 mají i občané MČ Praha Suchdol možnost podat žádost o přidělení tzv. kotlíkové dotace týkající výměny starých neekologických kotlů za nové nízkoemisní. Žádosti přijímá magistrát hl. města Prahy do 29. prosince 2017 anebo do vyčerpání přidělených finančních prostředků, což je 23 700 000 Kč.

Poskytnutí dotace je podmíněno podáním kompletní žádosti včetně všech příloh, tzn. až po kompletní výměně tepelného zdroje (vyměněného od 15. 7. 2015), včetně doporučených mikroenergetických opatření. Děje se tak v rámci dlouhodobého programu Zlepšování kvality ovzduší v hl. m. Praze – pořízení ekologického vytápění v domácnostech financovaného v rámci Operačního programu Životní prostředí 2014 – 2020.

V případě instalace plynového kondenzačního kotle a kombinovaného kotle (uhlí plus biomasa) s automatickým přikládáním je výše dotace 80 %, v případě tepelného čerpadla nebo kotle pouze na biomasu s automatickým přikládáním je výše dotace 85 % z celkových uznatelných nákladů, které mohou být maximálně 150 tisíc Kč včetně DPH.

SPECIFIKACE PODPOROVANÝCH TEPELNÝCH ZDROJŮ:

Kotle na biomasu s automatickým přikládáním

Kotle na kombinaci uhlí & biomasa s automatickým přikládáním

Plynové kondenzační kotle

Tepelná čerpadla

Současně s provedením výměny tepelného zdroje musí žadatel zajistit zlepšení tepelněizolačních vlastností domu. Pokud ke zlepšení došlo již v minulosti a úroveň provedených opatření je nejméně na stupni třídy „C“, doloží žadatel průkazem energetické náročnosti budovy. Pokud dům nesplňuje požadavky na energetickou třídu „C“, bude nutné spolu s výměnou kotle udělat některé z mikroenergetických opatření na základě doporučení energetického specialisty. Výše dotace na mikroenergetická opatření se neodvíjí od typu instalovaného tepelného zdroje a může činit nejvýše částku 20 tisíc korun, která je součástí max. celkových způsobilých nákladů.

Veškeré informace pro žadatele jsou uvedeny na internetových stránkách portalzp.praha.eu. Na těchto stránkách jsou pod titulem „Kotlíkové dotace“ základní informace, jak postupovat při žádostech o dotaci (na dotaci není právní nárok). Stránky jsou průběžně doplňovány a aktualizovány. Mailová adresa pro dotazy je kotlikovedotace@praha.eu.

http://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/magistrat/tiskovy_servis/tiskove_zpravy/prazane_budou_moci_zadat_o_kotlikove.html

http://www.praha-suchdol.cz/index.php?md=news&fn=show&dt=6584&ln=cz&sc=district

Formulář – žádost o dotaci

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna