Kancelář i výdejní místo pro abonenty parkovacích zón v Praze 6 zřejmě od 18. května

Podle vyjádření Martina Churavého, mluvčího Úřadu Městské části Praha 6, bude informační kancelář a výdejní místo parkovacích oprávnění pro občany, rezidenty i abonenty otevřeno ihned po obdržení pokynu ze strany Magistrátu hlavního města Prahy. Podle jeho posledních informací se spuštění předpokládá k termínu 18. května 2016.

Městská část zavedení zón placeného stání na svém území požaduje již dlouhodobě. Na vydávání oprávnění je podle jeho vyjádření plně připravena, výdejní místo je na adrese Uralská 4, Praha 6. Vlastní spuštění zóny placeného stání bude v druhé polovině srpna 2016, pravděpodobně 18. srpna.

K tomu bylo nezbytné schválit nové nařízení Rady hlavního města Prahy, kterým se vymezují oblasti, ve kterých lze místní komunikace nebo jejich určené úseky užít za cenu sjednanou v souladu s cenovými předpisy k stání silničního motorového vozidla na dobu časově omezenou, nejvýše však na dobu 24 hodin, nebo k stání silničního motorového vozidla provozovaného právnickou nebo fyzickou osobou za účelem podnikání podle zvláštního právního předpisu, která má sídlo nebo provozovnu ve vymezené oblasti hlavního města Prahy, nebo k stání silničního motorového vozidla fyzické osoby.

Stalo se tak usnesením č. 753 ze dne 5. dubna 2016. Schválení tohoto nařízení bylo nezbytnou podmínkou pro zavedení zón placeného stání v Praze 6. Systém zón placeného stání a s tím související úkony je celoměstský systém, koordinovaný a realizovaný hlavním městem Prahou.

Nařízení je k dispozici v plném znění na stránkách hl. m. Prahy zde: Nařízení č. 7/2016 Sb. hl. m. Prahy.

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna