Stavba Centra ekonomicko-manažerských studií II

Po novém roce si nejenom pedagogové, studenti, ale i návštěvníci ČZU a vůbec Suchdola všimli prohlubující se stavební jámy i otáčejícího se jeřábu před budovou Provozně ekonomické fakulty (PEF). Začala tam stavba Centra ekonomicko-manažerských studií II, což budou jinými slovy nové prostory sloužící výuce studentů, která nyní probíhá v dosavadních rozměrech fakulty.

Studentům i dalším pracovníkům PEF ČZU by po březnu 2017, kdy se počítá s dokončením stavby, mělo vybudované centrum pomoci ke kulturnějšímu prostředí výuky. Nejde totiž o rozšíření sloužící snad v budoucnosti jako prostorová kapacita pro vyšší počet studentů, ale o prostředí určené těm dosavadním.

Zhotovitelem je Zlínstav a.s., generálním projektantem a autorským dozorem STOPRO spol. s r.o. V současné době vnikají piloty, na kterých by měly stát základy stavby, která by měla vhodně doplnit původní architektonické řešení školy. Což je zřejmé z už dokončených staveb i z provedených rekonstrukcí.

Jak zjistila redakce Suchdolských novin, vedení univerzity si velmi váží pochopení studentů, pedagogů a dalších pracovníků ČZU, ale i všech obyvatel Suchdola, které tato důležitá stavba zatěžuje.

Škola děkuje Suchdolákům

V prvním letošním čísle Suchdolských listů o tom vypovídal příspěvek Přemysla Šedivky nazvaný ČZU má nové pavilony. Připomínal v něm slavnostní otevření Mezifakultního centra enviromentálních věd II a Dřevařského pavilonu. O důležitosti akce zakončující mnohasetmilionové investice svědčila i účast předsedy Senátu Parlamentu ČR Milana Štěcha i ministra zemědělství Marina Jurečky.

Rektor ČZU prof. Ing. Jiří Balík, CSc., dr. h. c. při ceremoniálu také poděkoval starostovi ing. Petru Hejlovi a zástupcům radnice za vstřícnost, s níž přistupovali k projednávání a schvalování rozvoje univerzity. Poděkoval v té souvislosti i občanům Suchdola za pochopení a trpělivost.

V článku byla citována i slova mluvčího univerzity Josefa Beránka: „Hovoříme-li o udržitelném rozvoji, hovoříme zároveň o dobrých sousedských vztazích. Vážíme si toho, že vedení obce má zájem o rozvoj univerzity, a jsme rádi, že našim spoluobčanům

můžeme nabídnout oddech v parkovém prostředí kampusu. Rádi také uvítáme sousedy na veřejných debatách v rámci cyklu Fórum ČZU či na Life Sciences Film Festivalu.“ To byly chystané velké akce. Je zřejmé, že vedení ČZU má maximální zájem o spolupráci s vedením radnice i s občany Suchdola, kterým nabízí účast na veřejných akcích, besedách či podobných příležitostech.

Foto: F. Cinger

PEF10 PEF8 PEF7 PEF6 PEF5 PEF4a

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna