Top 5 míst, kam v kampusu s dekou

Začíná být teplo, jaro v plném proudu a sluneční brýle jsou výbavou nezbytnou. Co s časem mezi zkouškami a vůbec co na Suchdole v době pauzy či čekání na cokoliv? Pomůžeme vám se zorientovat a vybrat místo, kde rozvinout tábor a třeba tak navázat nové kontakty.

Nejvytíženější lokalita na sezení v trávě, konzumaci koláčků s ledajakou přísadou a povídání o nemožném, vzala za své, když se počátkem letošního roku zakously bagry do země v popředí kampusu, před budovou PEF. Místo do té doby mající prostor pro početné hloučky smějících se studentů nyní může nabídnout takřka industry scénu, kdy při sezení můžete sledovat pilotovací soupravy, jejich obří rozměry a vůbec poslouchat libý zvuk bujarého staveniště.

izun_mista_2

Místo určitě nadchne hipstersky laděné zemědělce, nicméně klidnější lokalitu pro letošní hřejivé dny a vlahé večery nutno hledat opodál.

Možná taková lokalita je před technickou fakultou. Obklopeni javory můžete odpočívat s knížkou na tváři nebo poslouchat kamarády, jak vášnivě besedují o konci světa, v dozvuku šumu fontány a říkání si, jak je tu krásně.

izun_mista_3

Trávníky centra areálu jsou již známé. O kousek dál nabízí možný zevlplac kruhovka. Ji obklopující pás trávníku poskytne úkryt početnému stádu nicnedělajících (přemýšlejících). Toto místo má výhodu, že večer se mohou vaše kroky plynule sunout po schodech dolů směrem Kruháč, místu, kde žízní trpět nebudete. Schody jsou však leckdy úskalím pro leckterého odpoledního opalovače v podvečerních/ranních hodinách. Ale, zkusit se má vše a pokusy o horolezectví a zdolávání nemožného patří k extremistickým povahám nás mladých. Proč tedy nezkusit 12 betonových schodů, jejichž počet se po setmění neustále mění?

izun_mista_4

Pokud jsou tato místa odpočinku plna a chcete atmosféru s nálepkou intim, zkuste místečko za FAPPZ. Sice je tímto směrem otevřená chodba k posluchárnám, ale co, siesta je siesta a v pozdních odpoledních hodinách na přednášky stejně nikdo nechodí (a kdo ano, toho opravdu nezajímáte), takže chcete-li pohodové místo lemované zelenou bariérou, jedině sem.

izun_mista_5

Nejromantičtějším místem je nejspíše Libosad, který sic sloužící především k výuce nabídne příjemné prostředí. Hledejte ho po čuchu, dojdete k němu kolem stájí či kolem FLD (po čuchu NEní myšleno ironicky FLD). Tato lokalita je často vyhledávaným místem pro trávení volného času i obyvateli Suchdola, tak proč se neinspirovat, zvlášť, když je to „naše“?

izun_mista_7

Samozřejmě, nejsou zde všechna místa. Každý má nějaké to své k zašití a stavu harmonie. Míst bude přibývat, jelikož v rámci všemožných výstaveb v kampusu jsou sázeny stromy nové, které až dorostou, budou tvořit nové scenérie a stinná místa k příjemnému trávení studentského času.

Tak na co čekáte? Deku do ruky, sluneční brýle na oči, sluchátka do uší, úsměv na rty a rychle ven, když je hezky.

 

Autor: Jan Maňas, izun.eu
Foto: Filip Soukup

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna