Ilustrační foto: autor ROPID

Za jízdenku lze platit krom tramvaje 22 bezkontaktně i v busu na Veleslavínu a letišti

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) od pondělí 25. dubna zavedl možnost uhradit cenu jízdného bezkontaktní platební kartou také v autobusech na lince č. 119 na trase Nádraží Veleslavín – Letiště Václava Havla. Nákup jízdenky bude takto možný u řidiče. Jde ale o jiný systém než v tramvajích.

Zavedení možnosti bezkontaktní platby na uvedené lince je součástí aktivit pro zvyšování kvality autobusové obsluhy pražského letiště. Na rozdíl od pilotního projektu samoobslužného nákupu jízdenek na tramvajové lince č. 22, který DPP v tomto měsíci představil, se ale v případě autobusů jedná pouze o rozšíření stávajícího systému doplňkového prodeje. Při zakoupení jízdenky u řidiče je volbou cestujícího, zda využije bezkontaktní platební kartu, či zaplatí v hotovosti.

„DPP tímto navazuje na projekt bezkontaktního placení, který byl odstartován 11. dubna. Rozšiřujeme tak možnosti platby v rámci doplňkového prodeje v autobusech na lince č. 119,“ dodal Jaroslav Ďuriš, generální ředitel DPP.

Osobní nákup u řidiče zároveň umožní okamžité a efektivní řešení případných komplikací, ať už se jedná o storno jízdenky či nákup v hotovosti v případě neakceptování bankovní karty. Cena jízdenek zůstává shodná jako při doplňkovém prodeji za hotové na všech městských autobusových linkách, tzn. 40 Kč za základní a 20 Kč za zvýhodněnou jízdenku.

 

 

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna