Ředitel turnaje přípravek Václav Kožený říká: Zveme suchdolské přátele fotbalu na sobotní turnaj

V sobotu 21. května se od 9 hodin na hřišti Slavoje Suchdol utkají mužstva přípravek Dukly, Sparty, Slavie a Bohemians Praha, dále Slovanu Liberec, Viktorie Plzeň a Hradce Králové. Zeptali jsme se proto ředitele turnaje Ing. Václava Koženého, MBA, Ph.D. na podrobnosti celé akce. Redakce internetových Suchdolských je spolupořadatelem celé akce.

Vasek■ Jste duší celého projektu. Proč jste se rozhodl uspořádat právě takový turnaj?

Jsem ze Suchdola, hrál jsem za Slavoj a přišlo mi přirozené, aby se tady takový turnaj uspořádal a naši kluci si mohli zahrát proti týmům zvučných jmen. Chtěl jsem také využít kontaktů, které mám, protože se sám i se synem v tomto prostředí pohybuju a byl jsem rád, že Slavoj projevil o akci zájem. Letos se takový turnaj pořádá poprvé a uvidíme, jak to bude vypadat dál.

■ Jaký byl ohlas lidí z pozvaných mužstev od Dukly, Sparty, Slavie, Bohemky, Liberce, Plzně nebo Hradce Králové?

Pozvání na takový turnaj všichni uvítali. Bude to velmi dobře obsazený turnaj a důležité je, že se pořádá právě na Suchdole. Pro všechna mužstva je naše hřiště dobře dostupné. Není jednoduché jezdit na silně obsazené turnaje, což s sebou nese často povinnost jezdit docela daleko. Což tady nehrozí.

Jak říkám, všichni to přivítali a my jsme jim vyšli vstříc i při organizaci turnaje, jakým způsobem se budou zápasy hrát. Mančafty, které se zúčastní, jsou rády, že mohou přijet do míst nejenom centrálních, ale i do menších míst, kde se fotbal také popularizuje.

■ Jaký je program sobotního turnaje?

Začíná se v 9 hodin na hřišti Slavoje Suchdol slavnostním nástupem a zhruba kolem druhé odpoledne se chystá vyhlášení vítězů. Připraven je i doprovodný program, ale bude zřejmě skromnější, než jsme předpokládali, protože časový prostor ho moc neumožní. Důležité je, aby hráči i jejich rodiče nemuseli čekat dlouhý čas mezi jednotlivými zápasy. A aby mužstva z větší dálky se dostala brzo domů.

■ Při přátelských utkáních přípravek je zvykem, že se po zápase kopají penalty. Počítá turnaj i s tímto postupem?

Na turnajích, kde nastoupí více mužstev, to zvykem není. Takže penalty se nechystají.

■ Kolik hráčů i návštěvníků se podle vašich představ suchdolského turnaje zúčastní?

Předpokládáme kolem stovky hráčů a jak je zvykem, doprovázejí je rodiče a příbuzní. Takže jistě počet kolem dvou set lidí, ale nedovolím si celkový počet odhadnout. Věřím, že to je příležitost jak pro rodiče suchdolských mladých fotbalistů, tak vůbec pro fandy suchdolského fotbalu se přijít podívat. A podpořit bojující mužstva.

■ Důležité je při takových akcích i občerstvení. Jak to s ním vypadá?

Samozřejmě že se chystá, bude otevřena tradiční restaurace na hřišti, navíc připravujeme i konkrétní servis pro hráče. Myslíme rovněž na doprovod, navíc počasí by turnaji mělo přát, takže věříme, že to bude hezký svátek fotbalu.

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna