Air Canada Rouge otevírá přímé lety  

PRAHA, 30. května 2016 – Air Canada Rouge dnes na Letišti Václava Havla Praha slavnostně zahájila provoz své nové sezónní přímé linky z Prahy do Toronta. Air Canada Rouge je kanadská dovolenková letecká společnost. Z hlavního města České republiky bude do svého hubu na Pearsonově mezinárodním letišti v Torontu provozovat tři lety týdně a to až do 29. září 2016, kdy je plánován letošní poslední odlet z Prahy.

Velice nás těší, že dnes uvádíme do provozu nový spoj Praha – Toronto,” řekla Margret Skinnerová, ředitelka prodeje společnosti Air Canada pro Evropu. „Nová linka nabídne našim klientům z České republiky více možností cestování a to nejen v podobě přímého spojení do Toronta, ale i možnosti využít pohodlně navazující lety společnosti Air Canada z našeho torontského hubu v rámci rozsáhlé sítě společnosti obsluhující Kanadu, USA, Latinskou Ameriku a Karibik.”

Slavnostního přestřižení pásky u příležitosti odbavení inauguračního letu se v odletovém východu vedle zástupců společnosti Air Canada zúčastnili také kanadský velvyslanec v ČR pan Otto Jelinek a Václav Řehoř, předseda představenstva Českého Aeroholdingu.

water_salute1_foto_3Otto Jelinek, kanadský velvyslanec v ČR, u této příležitosti řekl: „Vítám zavedení nové linky společnosti Air Canada Rouge, která Kanaďany a Čechy ještě více přiblíží. Přímé lety umožní českým občanům užít si v Kanadě příjemné chvíle jak v našich dynamických a kosmopolitních městech, tak v majestátní přírodě. Věřím, že linka pomůže rozvíjet také obchodní aktivity mezi Kanadou a Českou republikou v návaznosti na blížící se ratifikaci a implementaci Komplexní hospodářské a obchodní dohody.

I Václav Řehoř, předseda představenstva Českého Aeroholdingu, pozitivně přijal nový servis společnosti Air Canada Rouge z Letiště Václava Havla Praha a uvedl: „Kanadští turisté projevují stále větší zájem o návštěvu České republiky. V roce 2015 jich naši zemi navštívilo o 12 % více než v roce 2014 a trend pokračuje i v začátku letošního roku. Jen za první tři měsíce roku 2016 se počet turistů, kteří do Prahy přiletěli z Kanady, zvýšil meziročně o 27 %. Díky zavedení přímé linky společnosti Air Canada Rouge rozšíříme cestujícím nabídku o další tři lety týdně, což zvýší sedačkovou kapacitu o 137 %. Dopravce zároveň nabídne komfortní spojení s přestupem také do Vancouveru, Calgary nebo Montrealu. Letos očekáváme další nárůst přepravených cestujících mezi Prahou a Kanadou. Odhadujeme, že obousměrně půjde o více než 40 000 cestujících.”

Lety společnosti Air Canada Rouge AC1923 budou z Prahy vypravovány třikrát týdně (v pondělí, ve čtvrtek a v sobotu) v 9:35 s příletem do Toronta ve 12:45 místního času tentýž den. Zpáteční lety AC1922 budou z Toronta odlétat také třikrát týdně (v neděli, ve středu a v pátek) v 16:50 s příletem do Prahy v 7:15 místního času následující den.

Společnost na linku nasadí letadla Boeing 767-300ER s 282 místy v konfiguraci dvou cestovních kabin. V přední části letadla mají letadla 24 prémiové sedačky „Premium Rouge“ s větším prostorem před sedačkou a rozšířenými službami, zatímco v zadní části letadla je 256 míst v cestovní třídě Economy, včetně 35 výhodných míst s větším prostorem před sedačkou.

Air Canada rouge - Premium rouge with iPad_fotoSedačky „Premium Rouge“ jsou prostornější, s větším sklopením a s o 15 – 18 cm větším prostorem před sedačkou než v cestovní třídě Economy. Cestující na těchto sedačkách dostávají i rozšířenou nabídku jídel včetně pečlivě vybraných vín a nápojů, vše servírováno na porcelánu a ve skle. Samozřejmostí je i předehřátý ručník a drobné pochutiny. Cestující s místy na sedačkách Premium Rouge jsou odbaveni přednostně a také do letadla nastupují jako první. Mají nárok na odbavení dvou kusů zavazadel zdarma (případně tří pro členy skupiny Altitude). Na palubě pak obdrží iPad, aby mohli plně využít všech funkcí zábavního systému Player společnosti Air Canada Rouge po dobu letu. Cestující ve třídě Economy, včetně těch usazených na výhodných místech, dostávají zdarma během letu teplé jídlo a mohou si vybrat z nabídky nealkoholických nápojů.

Na letech společnosti Air Canada Rouge cestující čekají stylové moderní interiéry letadel a zábavní systém společnosti, který si mohou pouštět na svých soukromých elektronických zařízeních. Společnost umožňuje bezplatnou rezervaci konkrétního místa v letadle před letem, za lety cestujícím načítá míle do věrnostního programu Aeroplan a také umožňuje míle z programu na letech využívat.

Zákazníci společnosti Air Canada Rouge, kteří přilétají na Pearsonovo mezinárodní letiště v Torontu mohou využít pohodlně navazujících spojů společnosti Air Canada pro svou další cestu do destinací v Kanadě, Spojených Státech a v Severní i Jižní Americe. Zákazníci mají dále nárok na bezplatné využití velkorysých kvót společnosti Air Canada pro kabinová a zapsaná zavazadla.

Více informací a možnosti rezervace letů najdete na www.aircanada.com nebo na telefonu rezervační centrály: +420 234 723 265.

O společnosti Air Canada

Air Canada je největší kanadská jak místní, tak mezinárodní letecká společnost, která obsluhuje více než 200 letišť na šesti kontinentech. Kanadský vlajkový letecký dopravce patří mezi 20 největších aerolinek na světě. V roce 2015 společnost přepravila více než 41 miliónů cestujících. Air Canada nabízí cestujícím přímá pravidelná spojení na 64 letiště v Kanadě, 55 letišť ve Spojených Státech a 87 letišť v Evropě, na Středním Východě, v Africe, Asii, Austrálii, Karibiku, Mexiku i ve Střední a Jižní Americe. Air Canada je zakládajícím členem Star Alliance, největší světové letecké dopravní sítě, která obsluhuje 1 330 letišť ve 192 zemích. Air Canada je jedinou leteckou společností s mezinárodní působností se sídlem v Severní Americe, která získala čtyřhvězdičkové hodnocení nezávislé britské společnosti Skytrax. Více informací najdete na www.aircanada.com, sledováním @AirCanada nebo na Twitterovém a Facebookovém účtu Air Canada.

O společnosti Air Canada Rouge

Air Canada Rouge je kanadská dovolenková letecká společnost, která nabízí dopravu za konkurenceschopné ceny na 99 linkách do 70 zajímavých dovolenkových destinací v Evropě, Mexiku, Spojených Státech, Karibiku, Asii, Jižní Americe, Africe a Kanadě. Jako 100% vlastněná dceřinná společnost je Air Canada Rouge zaštítěna více než 80letou tradicí dobrého jména, záruky bezpečnosti a spolehlivosti aerolinky Air Canada. Více informací najdete na: www.aircanada.com a na Facebookovém účtu www.facebook.com/aircanadarouge.

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna