Nesouhlas Spolku pro výstavbu SOKP s rozhodnutím vlády o vyjmutí stavby 511 Pražského okruhu ze seznamu vybraných prioritních staveb

Na základě skutečnosti, že vláda 8. června 2016 na svém zasedání z 11 vybraných prioritních staveb, u nichž má nahradit posouzení vlivů na životní prostředí podle zákona č. 244/1992 Sb., novelou zákona č. 39/2015 Sb. (EIA), vyjme  po jednáních s Evropskou komisí z tohoto seznamu stavbu silničního okruhu kolem Prahy (stavba 511 DO, úsek D1 – Běchovice), pověřila  Výkonná rada Spolku pro výstavbu silničního okruhu kolem Prahy svého předsedu pana Pavla Čiháka, aby dopisem předsedy vyjádřil panu premiérovi Bohuslavu Sobotkovi náš ostrý nesouhlas s tímto rozhodnutím.

Zároveň předseda spolku podpoří rozhodnutí Magistrátu hlavního města Prahy o omezení jízdy kamionů delších dvanácti metrů přes oblast Spořilova a Štěrboholské spojky pro nájezd na dálnici D11.

 

Ing. Pavel Čihák

předseda Spolku pro výstavbu SOKP

 

Dopis předsedy Spolku pro výstavbu SOKP Ing. Pavla Čiháka předsedovi vlády Mgr. Bohuslavu Sobotkovi z 20. 6. 2016 k vyjmutí stavby 511 Pražského okruhu ze seznamu vybraných prioritních staveb.

Celé znění dopisu předsedy Spolku pro výstavbu SOKP Ing. Pavla Čiháka předsedovi vlády Mgr. Bohuslavu Sobotkovi z 20. 6. 2016 k rozhodnutí vlády o vyjmutí stavby 511 Pražského okruhu ze seznamu vybraných prioritních staveb:

Dopis premiérovi Bohuslavu Sobotkovi

 

 

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna