Exkurze na letišti ve čtvrtek 30. června pro děti s vysvědčením

Na červen a červenec je opět připravena řada zajímavých exkurzí pro veřejnost. Poslední školní den, ve čtvrtek 30. 6., bude ve znamení speciálních exkurzí pro děti, pro které, když dorazí s vysvědčením, je připraven i malý dárek. Prázdninové prohlídky potom odstartují 1. 7., kdy se můžete těšit na přílet Boeingu B747-8I společnosti Korean Air.

V rámci exkurzí pořádaných Letištěm Praha máte příležitost poznat pracovní zázemí mnoha zajímavých profesí a místa, kam se cestující běžně nedostanou. Seznámíte se zblízka s nejlepším letištěm střední a východní Evropy (World Airport Awards 2007, 2008, 2009). Uvidíte provoz a shon na odbavovacích plochách, seznámíte se s dráhovým systémem a dostanete se do těsné blízkosti fascinujících strojů – letadel. Z několika desítek metrů uvidíte starty a přistání různých typů letadel, poznáte letecké společnosti, které si zvolily Prahu jako cílovou destinaci. Budete mít možnost navštívit nejmodernější stanici Záchranné a požární služby v České republice, která byla otevřena v roce 2006, a představíme vám Terminál 2, který získal v roce 2006 ocenění Dopravní stavba roku České republiky. Speciální exkurze nabízíme pro fotografy amatéry, kteří mohou fotografovat nejen z autobusu, ale hlavně venku poblíž dráhy.

V roce 2011 byly exkurze Letiště Václava Havla Praha veřejností vyhodnoceny jako druhý nejoblíbenější turistický cíl v Praze a okolí a umístily se i v první desítce v rámci celé České republiky v prestižní soutěži agentury CzechTourism.

http://www.prg.aero/cs/sluzby-cestujicim/exkurze-letiste-praha/06.2016/

Leetiště Provoz na letištní ploše - Foto archiv Letiště V. Havla Praha

INDIVIDUÁLNÍ EXKURZE

Na dny 29. a 30. června jsou připraveny individuální exkurze. Je třeba se přihlásit, nejméně den předem.

Pro jednotlivé zájemce připravilo Letiště Václava Havla Praha nabídku pravidelných individuálních exkurzí. Jejich termíny a trasy jsou pevně dány a může se na ně přihlásit kdokoliv. Tyto prohlídky jsou určeny i zejména pro jednotlivce, pro rodiny a menší skupiny. Výklad je uzpůsoben pro všechny věkové kategorie.  Prohlídka trvá dvě hodiny a je nutné si místa předem rezervovat.

Pro koho jsou individuální exkurze určeny:

  • jednotlivci ve všech věkových kategoriích – dospělí i děti od 3 let
  • rodiny s dětmi, které hledají netradiční zážitek
  • laická veřejnost zajímající se o leteckou dopravu a provoz letiště
  • zájemci z řad odborné veřejnosti, kteří se svojí profesí zaměřují na civilní leteckou dopravu

Co je nutné udělat pro účast na exkurzi?

Exkurzi je nutné si předem rezervovat prostřednictvím formuláře, a to nejpozději 24 hod. předem (rezervace na víkendy přijímáme nejpozději do pátku do 13:00).

Následně musíte počkat na potvrzení rezervace, které přijde na vámi zadaný e-mail.

Je třeba se dostavit cca 15 minut před začátkem exkurze na informace do Terminálu 3 (staré letiště).

Před prohlídkou si po předložení OP nebo pasu zakoupit na informacích vstupenku.

Na prohlídku do neveřejných prostor se prochází přes bezpečnostní kontrolu, neberte tedy s sebou zakázané předměty (zbraně a jejich napodobeniny, špičaté předměty, tekutiny, gely, apod.);  nealkoholické nápoje povoleny. Nutno hlásit předem, pokud máte některou část těla v sádře nebo nesnímatelné ortéze.

Ceník individuálních exkurzí

  Cena
Dospělí 180 Kč
Děti 4 – 15 let 90 Kč
Důchodci (65+), studenti (do 26 let), ZTP 90 Kč
Rodinné (2 dospělí + 3 děti do 15 let) 400 Kč
Jednotná cena Trasa F/osoba
Studenti, senioři
300 Kč
150 Kč

 

Přijímáme platební karty Eurocard/MasterCard, Visa, American Express, Diners Club

Letiště Praha spolupracuje s Národním technickým muzeem (NTM) a Královstvím železnic (KŽ) při exkurzích

Individuální návštěvníci NTM a KŽ mají jedinečnou možnost navštívit i exkurzi na letišti Praha se slevou 20% na vstupném. Sleva platí i v opačném případě, kdy můžete uplatnit slevu v NTM i v KŽ na vstupenku z exkurze na Letišti Praha. Slevy lze uplatnit ve stejném roce.

http://www.prg.aero/cs/sluzby-cestujicim/exkurze-letiste-praha/individualni-exkurze/

 

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna