Michal Gschray a Petr Hasnedl říkají: Zveme vás na čtvrtý ročník dirt jumpu

Michal Gschray (na snímku vpravo) a Petr Hasnedl zvou už na čtvrtý ročník závodů v dirt jumpu, který se chystá s názvem SuchoJam v sobotu 23. července v prostorách Dirt Parku, Praha 6 Suchdol. Jako každý ročník má i letošní svou vůni: legendární festival Woodstock, Djs stage z vozu V3S v kytičkovaném designu Bomba. Suchdolské noviny, spolu s dalšími mediální partner akce, si o tom povídaly s oběma organizátory.

MICHAL + PETR: Celou akci připravujeme se spoustou kamarádů, kteří do organizace dávaj neskutečně moc práce a podílí se na ní i spousta suchdolských občanů, kteří prostě jen chtějí pomoct, a rozhodně by bez nich nebylo možné celou akci uspořádat.

■ Máloco se dnes uskuteční bez sponzorů. Jistě vám v jednáních s nimi pomohlo, že jde o čtvrtý ročník celé akce. Koho jste letos získali?

MICHAL: Jsme neskutečně vděční za to, že se nám povedlo navázat spolupráci s firmama, které dokážou naši práci ocenit a podporují nás. Horse feathers store Revoluční 3 je Obchod s kvalitní streetwear a outwear módou, Atom bike (bicycle clinic), Dejvický cyklo obchod distribuující značky Trek a Giant, RedBull, světová značka energy drinku, která mohutně podporuje nejen freestyle sporty. Janova pec, lokální výrobce vysoce kvalitního zapékaného müsli, Motomechanik.cz, lokální servis motocyklů se zaměřením na motokros.

Je to vášeň, jezdit na dráze a pořádat takovou akci?

MICHAL: Všechno začala se stavbou dráhy, s kterou nám pomohlo plno ochotnejch lidí, kteří ani na kole nejezděj. Jinak je to samozřejmě vášeň, koníček, a hlavně hodně kreativní činnost, starat se o celou dráhu a její provoz.

Lidi choděj a ptaj se, jak vymyslíme rádius toho skoku… A my jim říkáme: No, uděláme to, jak to vidíme. Pak to někdo zkusí, a klidně se to předělá, aby to bylo lepší. Děláme skoky dopravy, doleva, je to už docela technická dráha.

PETR: Když člověk někdy vynechá, tak mu to chybí. Nemohl bych bez toho bejt. Je to prostě freestylovej sport.

■ Vraťme se skoro na začátek. Proč jste se v roce 2013 rozhodli uspořádat I. ročník SuchoJamu?

MICHAL: Přišlo to tak, že mělo jít o výročí. Rok předtím jsme začali na dráze kopat. Co taky jinýho udělat na oslavu než závod; my tomu říkáme jam. Lidi prostě volně jezděj, je tam porota složená z lidí, většinou bývalých jezdců, co se v tom orientujou. Ty vyhodnotí, kdo předvedl nejlepší šou, triky ve vzduchu a tak.

Kolik se zúčastnilo prvního i dalších ročníků?

MICHAL: Poprvé, to budu muset vzpomínat, řekl bych, že nás bylo takových patnáct. Na druhým jamu už třiadvacet a loni padesát tři závodníků.

■ Jak se takový turnaj připravuje?

MICHAL: Už takový měsíc se tomu věnujem intenzivně. Seká se tráva na Festivalový louce, kam přijde hodně diváků. Loni přišlo na tři sta diváků, nebo tak nějak. Prostě veřejná zábava. Funguje tam občerstvení pro dospělý i pro děti, výčep s pivem, stage s DJem a muzikou. Jak hodně pršelo, bylo bahno, tak jsme pak formovaly skoky. Příprava je v plným proudu…

Dirtpark Suchdol■ SuchoJam je už celonárodní záležitost. Kdo letos přijede?

MICHAL: Zajezdit si na SuchoJam jezdí pravidelně lidi z celý republiky. Z měst mě napadá třeba Plzeň, Strakonice, Milevsko, Velké Meziříčí, Turnov a další.

Propagace nejvíc jede na Facebooku, doporučuju lidi odkázat na FB událost SuchoJam 2016: www.facebook.com/DirtSuchdol. Nebo na stránku Dirtparku: Dirt Park Suchdol. A hlavně sledovat na sociálních sítích hashtag #dirtysuchodl. Minulej rok tu byl kluk z Český freestylové asociace, která dělá mistrovství České republiky v dirtjampu (to jsou skoky právě na hliněných kopcíchpozn. redakce).

Zveme všechny lidi, ať se v sobotu 23. a v neděli 24. července přijdou na dráhu podívat i si zazávodit. A užít si IV. ročník SuchoJamu.

 

SuchoJam 2014:  http://www.videomix.cz/video/TrkRkH0TVno/

suchojam2014212x300

Plakát zvoucí v roce 2014 na SuchoJam.

 

Dirtpark Suchdol 26. 7. 2015: http://www.videomix.cz/video/rnlOJSaCA-M/

Foto: František Cinger

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna