Sochor, zastupitel z Libčic nad Vltavou: Jasné ne posouvání obchvatu Prahy na sever

„Rozhodně odmítáme snahu znovu otevřít dávno uzavřenou debatu o trasování severního dálničního obchvatu Prahy,“ říká Jiří Sochor, zastupitel Libčic nad Vltavou.

„Argument, že by severní varianta narážela na menší odpor lidí, je úsměvný. Rádi bychom ujistili nositele tohoto argumentu, že právě severní varianta bude narážet na odpor lidí, a to i proto že severní trasování je z dopravního hlediska nesmyslné. Dodávám, že jen Libčice přijaly již několik jasně zamítavých stanovisek a zcela jasně říkají – neoživujme trasu, která je nesmyslná, špatná a neměla ani nikdy vzniknout.

Již schválená trasa přes Suchdol, kterou také dle dostupných informací podporu ministerstvo dopravy i Ředitelství silnic a dálnic, je efektivní a koncepční. Zejména proto, že se ideálně doplňuje s plánovanou přeložkou silnice 240, tedy s obchvatem Kralup v trase od exitu Úžice po exit Tuchoměřice.

Takzvaná severní varianta Ss severního obchvatu nabízí jen megalomanský pomníček v podobě gigantického mostu nad Vltavou, ale tím výčet jejích praktických výhod končí, protože by ve skutečnosti nijak neulehčila dopravě v samotném hlavním městě ani na sever od něj. Zkrátka vede příliš daleko odevšad a využívalo by ji minium řidičů.“

Jiří Sochor, zastupitel města Libčice nad Vltavou, předseda Okrašlovacího spolku města Libčice nad Vltavou

Foto: ODS.

Zdroj: parlamentnilisty.cz

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna