Majitel lodě Baba říká: Je to prototyp, snažíme se o opravu co nejrychleji

Nová elegantní loď Baba, která byla dopravcem Pražské Benátky vyvinuta speciálně pro linku P2 – Podhoří, jezdila zatím jen chvíli. Problémy s kormidlem jí vystavily stopku. Vzhledem k tomu, že jde vlastně o úplně nový prototyp, teprve čas, volba materiálu i úsilí strojníků ukáže, kdy se ji podaří dostat opět do provozu.

Takové je nakonec i vyjádření majitele lodi, provozovatele linky a šéfa společnosti Pražské Benátky Zdeňka Bergmana pro Suchdolské noviny. „Snažíme se, ale je to úplně nový prototyp. Tato situace je samozřejmě nepříjemná, a proto vše řešíme, jak nejrychleji můžeme,“ uvedl přímo.

OpravaNejdříve se zdálo, že se kormidlo ohnulo. Jak se však ukázalo, chyba je zřejmě v malé kvalitě materiálu horního uchycení kormidla, které se tak blokuje. Podle informací Suchdolských novin z přístaviště by se mělo příští týden v opravě pokračovat.

Linka P2 poskytuje nejrychlejší spojení pro běžné denní cesty, včetně cyklotras, hlavně mezi Bohnicemi a Prahou 6. Zvlášť o víkendech poptávku zvyšuje atraktivita spojení do Botanické a Zoologické zahrady nebo zájem o rekreační aktivity na obou vltavských březích.

Kormidlo2Loď Skokan, která převoz doposud zajišťovala a nyní v tom pokračuje, kapacitně nestačí, zvláště nákladům kol a kočárků. I proto majitel společnosti Pražské Benátky nechal vyrobit zcela nový stroj.

SkokanJe konstruovan podle lodí z konce 19. století, měří 11,2 metru, široký je 3,7 metru a má ponor 50 centimetrů. Nabízí dostatek prostoru jak pro 40 cestujících, tak hlavně pro přepravu kočárků a jízdních kol. Díky palubové konstrukci a novým přístavištím umožňuje pohodlný nástup a výstup v jedné úrovni. Převozníci ocenili také dobré plavební vlastnosti a krytou kormidelnu. Loď Baba stála pět milionů.

Bergman„Je to moje osobní iniciativa, aby se zlepšil komfort cestujících,“ dodal při zprovoznění lodě Zdeněk Bergman. A nyní pro Suchdolské noviny opět připomněl: „Loď jsem postavil bez dotací na vlastní náklady. Praha nám platí za provoz přívozu stejnou částku, jako před uvedením nové lodi do provozu.“

Držíme palce při opravě i během dalšího vlastně stále zkušebního provozu.

Další foto najdete v naší galerii, ZDE.

Ředitel společnosti Pražské Benátky Zdeněk Bergman, převozník pražský

Foto: František Cinger + stránky http://www.prazskebenatky.cz/

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna