Letiště Praha vypsalo výběrové řízení na provozovatele taxislužby

Společnost Letiště Praha, a. s., vyhlásila veřejné výběrové řízení na provozování taxislužby v prostorách Letiště Václava Havla Praha, jehož předmětem je výběr dvou poskytovatelů taxislužby pro cestující. Výběrové řízení je dvoukolové a vybraní uchazeči zahájí provoz 1. ledna 2017.

Vypsání výběrového řízení předcházela několikaměsíční společná a veřejná diskuze se všemi potenciálními zájemci o účast v tendru tak, aby podmínky řízení byly zcela transparentní, účastníkům srozumitelné a zároveň odpovídající všem současným provozním náležitostem fungování trhu taxislužby. Cílem Letiště Praha je poskytnout koncovým zákazníkům kvalitní službu.

„Naším cílem je postupovat v procesu výběru maximálně transparentně. Zároveň chceme spolupracovat s profesionálními partnery, kteří budou dlouhodobě garantovat poskytování kvalitní služby dle dohodnutých parametrů, a pokračovat v dlouhodobém programu rozvoje Měníme letiště pro vás s cílem poskytovat kvalitní služby za odpovídající cenu,“ říká Jiří Petržílka, člen představenstva Letiště Praha, a. s., a dodává: „Chceme zachovat a zvýšit kvalitu taxislužby, ale také komfort pro cestující, což zahrnuje například zajištění dostupnosti vozů do 5 minut od projevení zájmu cestujícího v režimu 24 hodin denně a nasazení flotily vozů minimálně střední třídy, kde žádné z vozidel nebude starší tří let.“

                                                                                                                                                      Jiří Petržílka

jiri_petrzilka_1Dvoukolové výběrové řízení je vypsáno z důvodu končící smlouvy stávajícím poskytovatelům AAA radiotaxi s.r.o. a FIX, spol. s r.o. První kolo spočívá ve splnění přesně definovaných kvalifikačních předpokladů (mj. bezúhonnost, dostatečné profesní a technické kvalifikační předpoklady k provozování taxislužby, podnikatelský záměr apod.).

Lhůta pro podání nabídek je nejpozději do pondělí 22. srpna 2016 do 12:00 hodin. V rámci druhého kola, jehož se budou moci účastnit všichni, kdo splní předpoklady z prvního kola, proběhne soutěž o ceně formou elektronické aukce. Finanční nabídka bude pro oba vítězné uchazeče závazná a bude zakotvena do smlouvy. Vybraní uchazeči jsou povinni zahájit provoz 1. ledna 2017, nebude-li sjednáno jinak. Smlouva se uzavírá na dobu určitou, a to do 31. prosince 2021.

Lenka Zvolánková, specialista externí komunikace,

Letiště Praha

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna