Parkovací zóny v Praze 6 od 24. srpna

Termín spuštění nových parkovacích zón v Praze 5 a Praze 6 je 24. srpna tohoto roku. Zástupci Prahy 6 připravili setkání s veřejností, na kterém informovali o podrobnostech parkovacích zón a odpovídali na dotazy veřejnosti i novinářů.

Termín spuštění nových parkovacích zón se blíží. Praha 6 se rozhodla nečekat na možné startovní problémy a o systému nového parkování diskutuje s veřejností.

„Sešli jsme se zde proto, abychom poreferovali v jakém stavu připravenosti se ten celý projekt nachází a také proto, abychom názorně demonstrovali jakým způsobem by se mohl využívat parkovací automat,“ řekl Martin Polách (ANO 2011) – místostarosta MČ Praha 6.

Počasí ale setkání příliš nepřálo a v hustém dešti nebylo možné podrobně vysvětlit co nový automat umí a vyžaduje. Odborníci ale tvrdí, že rozdílů mezi starým a novým automatem se lidé nemusí obávat. K novému ovládání automatu si stačí pamatovat registrační značku.

„Zásadní rozdíl tu je, že se zadává registrační značka vozidla, lidé mohou platit platební kartou a lístek se neumisťuje za přední sklo,“ řekla Dana Jurášková – manažer úseku parkování – ELTODO

Ve špatném počasí byl tedy na setkání prostor spíše pro diskuzi pod deštníky a pro otázky ohledně jednotlivých zón na které odpovídali zástupci městské části i magistrátu. Podle jejich slov by měl být termín spuštění 24. srpna dodržen.

„Až na některé drobnosti je vše připraveno. Samozřejmě každý projekt nově zaváděný může mít své mouchy a nedostatky, takže budeme rádi, když nám po 24. srpnu budou dávat lidi vědět, kde co je potřeba přeznačit nebo třeba posunout,“ řekl Petr Dolínek (ČSSD) – náměstek primátorky hl. m. Prahy

Zóny jsou tedy téměř připraveny, ale z očekávaných přibližně 30 000 registrací byla v Praze 6 vydána teprve třetina. Dá se tedy předpokládat v následujících dnech velký nápor žadatelů, kteří nechali registraci na poslední chvíli.

„Plánujeme prodloužit otevírací dobu až do 20:00 v pracovní dny a také o víkendech,“ řekl Martin Polách (ANO 2011) – místostarosta MČ Praha 6

Na žadatele z Prahy 6 čeká v Uralské ulici celkem 15 přepážek, kdy nyní odbavují asi 600 lidí denně.

 

Zdroj: prahatv.eu

http://www.prahatv.eu/zpravy/archiv/1/…rmuje-o-systemu-novych-parkovacich-zon

Foto: František Cinger

 

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna