Společnost Czech Airlines Technics provádí servis letadel pro Sichuan Airlines

Letecká společnost Sichuan Airlines zahájí 12. srpna 2016 provoz přímé pravidelné linky mezi Prahou a Čcheng-tu. Czech Airlines Technics tak bude poskytovat letové flotile Sichuan Airlines traťovou údržbu na této nové pravidelné lince, a to pro letadla typu Airbus A330, která budou létat do Prahy vždy v úterý a v pátek. Smlouva je uzavřena na dobu neurčitou.

„Czech Airlines Technics poskytuje údržbu již čtyřem čínským leteckým společnostem, kterými jsou China Airlines, Hainan Airlines, China Eastern Airlines a Sichuan Airlines. Vzhledem k aktuálně plánovanému provozu CSAT předpokládá, že všem čtyřem čínským dopravcům poskytne dohromady za rok více než 500 traťových údržeb,“ říká Václav Řehoř, předseda představenstva Českého Aeroholdingu, výhradního akcionáře Czech Airlines Technics a dodává: „CSAT tak utvrzuje svoje renomé i díky dlouhodobě vysoké kvalitě poskytování služeb, důslednému dodržování bezpečnostních standardů a včasnosti prováděných údržeb letadel.“

CSAT zajistí letecké společnosti Sichuan Airlines jak pravidelnou traťovou údržbu, tak i odstraňování případných závad. Pravidelná údržba zahrnuje například inspekce v souladu s platnými pokyny dopravce, či poskytnutí pomoci letové posádce, nebo pozemnímu personálu při provádění jejich úkolů na odbavovací ploše. V případě nepravidelné údržby kam patří i závady, které se musí opravit před plánovaným letem, CSAT poskytne letecké společnosti odstranění těchto závad zjištěných posádkou za letu, nebo při pozemní kontrole.

O SPOLEČNOSTI CZECH AIRLINES TECHNICS

Czech Airlines Technics je dceřinou společností skupiny Český aeroholding. Zaměřuje se zejména na opravy a údržbu letadel a letecké techniky na úrovni těžké údržby (base maintenance), traťové údržby (line maintenance), údržby letadlových celků (components maintenance), podpory provozovatelů (engineering) a údržby letadlových podvozků (landing gear maintenance). Společnost provedla v loňském roce přes 100 zakázek těžké údržby na letadlech typu B737, A320 Family a ATR, přičemž podstatná část těchto zakázek byla realizována na letadlech zahraničních zákazníků.

Mezi nejvýznamnější zákazníky CSAT patří ČSA, FINNAIR, Transavia, Germania, Travel Service, TUIfly, NEOS, Air Berlin a Czech Air Force. Nad rámec běžné údržby patří do portfolia poskytovaných služeb CSAT například realizace různých modifikací a servisních bulletinů, strukturálních oprav, výměn motorů, výměn a oprav letadlových podvozků a jiných letadlových komponentů. Za zmínku rovněž stojí modifikace Split Scimitar Winglets na letounech Boeing 737NG, kterou CSAT provedla jako první v kontinentální Evropě, a Sharklets na letounech Airbus A320.

Marika Janoušková, manažerka externí komunikace a tisková mluvčí Letiště Praha

Foto: Letiště Praha

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna