Povedená oprava vozovky v ulici Sídlištní

Není to ani měsíc, co byla prováděna oprava silnice v ulici Sídlištní. Už dnes je zřejmé, že se opravdu povedla – bude se totiž provádět znova. Co by za to jiný dal.

Důvodem opravy bylo špatné podloží po předchozí opravě celé silnice v ulici Sídlištní. Několik vrstev bylo vyhrabáno a nahrazeno jiným druhem štěrku či podkladu.

DSC01534  DSC02143Otázka je, zda opravu prováděl člověk, který ví, jak má silniční podklad vypadat. Zásyp na propadu a tři velké vykřičníky na vozovce upozorňují řidiče, aby si dali pozor. Praskající okraj propadu na polovině „neopravené“ vozovky dává tušit, že bude muset být rekonstrukce komplexnější.

Možná jsme i v ulici Sídlištní svědky české verze perpeta mobile, neboli neustále se opakující opravy vozovky.

Jistě existuje člověk či několik lidí, kteří vědí, jakým způsobem byla červencová „oprava“ prováděna a kolik stála. I kolik financí je „jistých“ při nezbytné opravě opravy.

 

DSC02144Jak viděli chodci jdoucí ze zastávek autobusů, řidiči jedoucí z Kamýcké do Sídlištní, překvapeni zákazem vjezdu, málo dbali na příkazovou značku a určenou objíždku ulicí U Kruhovky.

Nejdříve postávali před křižovatkou, než se uvolnila a šup doleva! Zřejmě je čeká podobné rozhodování, zda zajet do zákazu vjezdu, nebo se vydat na objíždku. Oprava v časovém horizontu spíš blízkém, než vzdáleném, je jistá.

Těžká technika, dá-li se za ni označit nákladní vůz s pískem nebo domíchávač s betonem „na zádech“, jistě působí na podklad vozovky. O tom nemůže být pochyb.

 

Byly však doby, že bylo možné, ba i dnes se někde v Česku daří postavit silnici, která nepotřebuje hned po měsíci opravu či důkladnou rekonstrukci. Nikoli však na Suchdole v ulici Sídlištní, u stavby obytného domu mezi JaSem a plaveckým bazénem.

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna