Klauni i akrobati na festivalu Letní Letná

Klauni i akrobati na festivalu Letní Letná

Mezinárodní soubor Limbo zahájil ve středu festival Letní Letná, který nabídne do 4. září zahraniční a domácí hvězdy nového cirkusu.

 

56d17a4de0bf9.jpg_600_600

 

Cirkus Limbo australské produkce, foto i na náhledovém obrázku.  Foto: Tony Virgo. www-letniletna.cz

Limbo znamená místo mezi nebem a peklem, předpeklí, kam vstupují nejrůznější podivné bytosti.

Dnes 19. srpna od 18.30 začíná vystoupení Beach Boy(s) českého souboru Losers Cirque Company v režii Jiřího Havelky. V sobotu bude na programu mezinárodní soubor Circa reprezentující fyzické až extrémní umění. 25. srpna představí Divadlo Krepsko hru Edgar’s Echo inspirovanou životem spisovatele Lewise Carrolla.

Zdroj: Lidové noviny

 

Letní Letnou doplní cirkusová výstava

Národní muzeum se účastní letošního XIII. Mezinárodního festivalu nového cirkusu a divadla Letní Letná. V rámci akce na pražské Letné otevírá do 4. září výstavu Cirkus v maringotce, která přibližuje historii českého cirkusového umění a připomíná hostování významných i malých cirkusů v Praze, a to i na blízké Letenské pláni.

Zdroj: Mladá fronta Dnes

 

Na výstavě Cirkus v maringotce přibližuje Národní muzeum historii českého cirkusového umění a připomíná hostování významných i malých cirkusů v Praze, a to i na blízké Letenské pláni. Výstava je navíc umístěna v historické dřevěné světlíkové maringotce na unikátním podvozku z leteckých kol. Sama maringotka je nostalgickou připomínkou cirkusů, které kdysi na Letné hostovaly. Výstavu bude možné zhlédnout do 4. září 2016 denně od 16 do 21 hodin.

Cirkus v maringotceNávštěvníci uvidí kromě plakátů, fotografií a kopií dokumentů týkajících se cirkusové historie v Praze, započaté koncem 18. století, také originální cirkusové rekvizity. Mohou se těšit na kolo, na kterém jezdili při svých vystoupeních cirkusoví medvědi, rozsáhlý model československého vývozního cirkusu Humberto s osmdesátkou miniaturních maringotek, efektní kostýmy a jiné cirkusové předměty.

„Prezentujeme malou ukázku z tematické cirkusové a varietní sbírky spravované Divadelním oddělením Národního muzea,“ dodává autor výstavy Hanuš Jordan.

Výstava odkazuje na stálou expozici Národního muzea – Muzea české loutky a cirkusu v Prachaticích, která letos slaví deset let své existence.

Otevřena je od čtvrtka 18. srpna do neděle 4. září 2016 denně od 16 do 21 hodin. Vstup na výstavu je volný.

Zdroj: Národní muzeum

 

NOČNÍ HLÍDKA Letní Letné!

Hlídáme vaše děti každý den 18:00 – 22:00

Chystáte se na večerní představení?

Nemáte večer hlídání? Nebo se vašim dětem nechce s vámi do divadla, protože tam neřvou tygři, nepitvoří se klauni a není to animovaný film?
Nevadí! Letos je již nebudete muset brát s sebou, pokud nechtějí, a přesto sobě i jim připravíte nezapomenutelné zážitky!
Vychutnejte si v klidu zahraniční hvězdy nového cirkusu.
Bez dětí a bez starostí!

Využijte naší kreativní / dětské / netradiční / uličnické NOČNÍ HLÍDKY, kde se o ně od 18 do 22 hodin postarají lektorky z Jablíčkova a možná si i zahrají loutkové divadlo nebo vyrobí loutky.

PRAKTICKÉ INFORMACE:

Hlídka je určena pro děti od 4 do 12 let
Cena: 250 Kč/ dítě/ (sleva pro sourozence: dvě děti 350 Kč, tři děti 500 Kč)

http://www.letniletna.cz

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna