Hašlerky: bonbony vycucáte, ale festivaly přibývají – v neděli 18. září

Už třetí ročník hudebního festivalu k poctě skladatele, textaře, písničkáře, herce, scénáristy i režiséra Karla Hašlera (1879 Praha – 1941 Mauthausen) proběhne v neděli 18. září od 14.00 na sokolském hřišti v Libčicích nad Vltavou.

Festival Libčická Hašlerka organizuje od roku 2014 místní Libčický občanský spolek LOS. Připomíná Hašlerovu památku, kterou mají místní obyvatelé spojenou i s blízkou Hašlerovou vilou stojící nedaleko břehů řeky Vltavy cestou z Libčic do Dolan. Od roku 1923 až do roku 1948 sem Hašlerova rodina jezdila na letní byt.

Hudební produkci na festivalu tentokrát obstarají staročeské kapely Šmrnc a Hašlerka, v pořadí mezi nimi vystoupí písničkář Josef Fousek. Program je letos obohacen o rozhovor s režisérem Gustavem Oplustilem, nestorem populární zábavy a znalcem historie české kabaretní scény, vstup pana Ivo Zelenky osvětlí, proč jeho sdružení Písničkář prosadilo pomník Karlu Hašlerovi na Starých Zámeckých schodech, a kapelník, zpěvák, ale také historik Radan Dolejš představí novou dvousvazkovou knihu věnovanou Hašlerovi a hlavně textům jeho písní. Festival je výbornou příležitostí, jak strávit pěkné odpoledne v přírodě pod kaštany i s dětmi, pro které připravila paní Karolína samostatnou tvořivou zábavu, aby rodiče a prarodiče mohli v klidu poslouchat.

hasler-kniha-107-682x1024       hasler-kniha-109-771x1024

Na třetí Libčické Hašlerce bude také mluvení a listování

O tom, že v neděli na 3. Libčické Hašlerce nebudou jen hrát a zpívat kapely Šmrns a Hašlerka, ale bude se i mluvit, už víte. Panu Ivo Zelenkovi náleží téma pomník Karla Hašlera na Starých Zámeckých schodech a určitě mnohé další s Karlem Hašlerem spojené.

Pan Gustav Oplustil bude nejspíš vzpomínat, jeho znalosti a zážitky jsou nepřeberné.

Mluvit a listovat knihou o Hašlerovi a jeho text přijde i  pan Radan Dolejš.

Celkem vzato – slušná společnost. Přijďte do ní i vy a pozvěte své přátele a známé. Začíná se ve 14.00

 

Martin Sekera

Zdroj: http://libcickekrizovatky.cz

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna