Společnost Czech Airlines Technics prodloužila smlouvu na těžkou údržbu s leteckou společností Germania

 

Czech Airlines Technics (CSAT), dceřiná společnost Českého Aeroholdingu poskytující služby v oblasti údržby letadel, prodloužila stávající smlouvu s leteckou společností Germania, a to na dalších pět let. CSAT tak nyní poskytuje dopravci těžkou údržbu pro celou jeho flotilu.

„Czech Airlines Technics zajišťuje letecké společnosti Germania těžkou údržbu od roku 2012. Nyní prodloužili smlouvu na dalších pět let s možností automatického prodlužování vždy o další dva roky. Nová smlouva oproti předešlé mění řadu podmínek, především ustanovuje CSAT jako exkluzivního poskytovatele údržby pro flotilu letadel společnosti Germania,“ říká Václav Řehoř, předseda představenstva Českého Aeroholdingu, výhradního akcionáře Czech Airlines Technics.

Pracovníci CSAT budou zajišťovat těžkou údržbu pro celou flotilu dopravce. Jedná se o 25 letadel typů Boeing 737-700, Airbus A319 a Airbus A321. Smlouva představuje jak komplexní zajištění všech plánovaných revizí, tak i případy neplánovaných prací, např. odstranění závad či oprav poškození na konstrukci letadla.

„Germania se tak řadí mezi 13 zákazníků, kterým CSAT v současné době poskytuje těžkou údržbu. Spolu s Českými aeroliniemi, Transavia Airlines a Finnairem patří mezi hlavní klienty společnosti. V letošním roce provede CSAT pro Germanii v rámci těžké údržby dohromady 6 revizí a v roce 2017 se tento počet minimálně zdvojnásobí,“ doplňuje Václav Řehoř.

 

O společnosti Czech Airlines Technics

Czech Airlines Technics je dceřinou společností skupiny Český aeroholding. Zaměřuje se zejména na opravy a údržbu letadel a letecké techniky na úrovni těžké údržby (base maintenance), traťové údržby (line maintenance), údržby letadlových celků (components maintenance), podpory provozovatelů (engineering) a údržby letadlových podvozků (landing gear maintenance).

Společnost provedla v loňském roce přes 100 zakázek těžké údržby na letadlech typu B737, A320 Family a ATR, přičemž podstatná část těchto zakázek byla realizována na letadlech zahraničních zákazníků. Mezi nejvýznamnější zákazníky CSAT patří České aerolinie, FINNAIR, Transavia Airlines, Germania, Travel Service, KLM Royal Dutch Airlines a NEOS.

Nad rámec běžné údržby patří do portfolia poskytovaných služeb CSAT například realizace různých modifikací a servisních bulletinů, strukturálních oprav, výměn motorů, výměn a oprav letadlových podvozků a jiných letadlových komponentů. Za zmínku rovněž stojí modifikace Split Scimitar Winglets na letounech Boeing 737NG, kterou CSAT provedla jako první v kontinentální Evropě, a Sharklets na letounech Airbus A320.

 

Marika Janoušková, manažerka externí komunikace a tisková mluvčí, a Lenka Zvolánková, specialista externí komunikace Českého aeroholdingu a.s.

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna