Mužstvo TJ ČZU vyhrálo a poskočilo na desátou příčku

V neděli se podařilo fotbalovému mužstvu TJ ČZU porazit na domácím hřišti ABC Braník 3:2 a poskočilo z úplného konce na desáté místo čtrnáctičlenné tabulky.

Souboj posledního týmu s předposledním, tak to bylo „menu“ dne, které se podávalo v areálu zemědělské univerzity v neděli 23. října a to zcela zdarma. Hostující rezerva z Braníku se vždy presentovala rychlou a dynamickou hrou a tak jsme dopředu věděli, že to nebude jednoduchý zápas. K zápasu jsme se sešli v počtu třináctí lidí, což nakonec bylo šťastné číslo.

Úvod zápasu byl ve znamení testování obou týmu, kdo si více dovolí a byli to hosté, kteří měli více odvahy. Bohužel k jejich vadě na kráse tomu bylo v zadních řadách, kde se nám dařilo zachytávat jejich rozehrávku již v zárodku a několikrát jsme dokonce dokázali získat balón, ale vážnější šanci jsme si i přes nemalé možnosti nevypracovali. Tu si však dokázali vypracovat braničtí, když přetavili autové vhazovaní v nebezpečné zakončení, které Luky dokázal pouze vyrazit vedle sebe.

V následném souboji dokázal hostující hráč dopravit míč do naší sítě, ale počínal si v souboji nedovoleně a my tak byli uchránění od inkasování. Hosté začali být aktivnější a kombinační hrou se snažili rozebrat naši defenzivní hru. To se jim vcelku dařilo, ale do ložené šance se nedostali. Naopak po jednom z centrů vyplaval na zadní tyčce Doly a vrátil balón do ohně, kde se nejrychleji zorientoval Hrabátko a pohodlně vsítil první branku zápasu. 1:0 25. minuta.

I přes obdrženou branku braničtí stále diktovali tempo hry a po jednom rohu se dokázali prosadit. Kapitán hostů však hlavičkou o fous minul zadní tyč Lukyho svatyně. Do kabin se tak šlo za nejtěsnějšího vedení ČZU.

V poločase byl kladen důraz na minimalizování diskuzí se sudím a soustředit se na poctivou hru včetně nasazení.

Jak skončila první půle, tak začala druhá. Hosté aktivně kombinovali, ale tentokrát i se sladkou gólovou tečkou a ne jedinou. Na centr z levé strany hřiště si nezištně naběhl hostující forvard a dokázal se prosadit v hlavičkovém souboji tak ideálně, že míč doputoval nad Lukym až do naší sítě. Vyrovnáno 1:1 52. minuta.

Hosté se dostali na koně a nám hořela zem pod nohama. Když k tomu připočteme dárečky, které jsme jim servírovali, nemohlo to skončit jinak. Nejprve jsme hostům zbytečně poskytli roh, z něhož ale nic nebylo. Přetažený centr si však dokázali najít opět braničtí a my jim zase pomohli zbytečným faulem na hranici velkého vápna.

Nebezpečnou střelu nejprve Peggy hlavou dokázal odvrátit mimo tři tyče, ale bohužel tak nešťastně, že se míč odrazil od Lumíra přesně na nohu volného hráče Braníka a ten i přes zásah Lukyho zvrátil stav ve prospěch branické rezervy. 1:2 61. minuta. Poté jsme se snažili o vyrovnání, ale nedařilo se. Braničtí drželi míč na svých kopačkách a stále hrozili. Tentokrát jsme však nebyli na hřišti jediní, kdo byl štědrý.

Hostující stoper zcela zbytečně mimo hlavní dění hry dal klasické brčko Hrabátkovi a to neuniklo hlavnímu sudímu. Standardku v ideální pozici na velkém vápně si vzal do správy Doly a nezmýlil se. 2:2 66. minuta. Hosté poté dvakrát vystřídali a hra se lehce vyrovnala. U obou týmů bylo znát, že každý gól by mohl rozhodnout. My už se víceméně soustředili na obranu a protiútoky, nebudeme si nalhávat, síly ubývaly rychle. Hosté se však pořád aktivně tlačili do zakončení, po jedné individuální akci dokonce rozezněli břevno naší branky, ale s dorážkou si i díky obětavosti naší obrany neporadili gólově.

Když už se zápas chýlil ke konci, padlo osudové rozhodnutí. Zlatá ruka GSM opět zaúřadovala, v 84. minutě nahradil Jarmilu Standa. Jen pár minut po svém pobytu prodloužil nevinně vyhlížející výkop od branky na Hrabátka, který se z ničeho nic objevil mezi beky a pelášil si to sám na gólmana hostů. V tutovce ale nechal vyniknout právě strážce branického pokladu.

Ke smůle hostů se vyražený balón dostal rovnou k Dolymu, který se nejprve zasekávačkou zbavil dobíhajícího obránce a poté předložil na penaltu loženku právě pro Standu. Ten nezaváhal a střelou po zemi propálil vše, co mu stálo v cestě. 3:2 88. minuta. Konec zápasu jsme si pak již pohlídali a dokázali v přetěžké bitvě doslova urvat 3 zlaté body.

 

Závěr: Hosté posíleni několika hráči z kádru A týmu nám těžce zatápěli. Bohužel občas zápas vybočoval svoji agresivitou mimo dění hodné fotbalových hřišť, ale k našemu překvapení to bylo především ze strany hostů. Abychom zůstali objektivní, ani naše hra se nevyhnula excesům. Přesto si tento fakt dovolím vyzdvihnout, protože jestli tento styl hry někomu ublížil, pak to bylo právě hostům, kteří nás fotbalově určitě převyšovali. Díky vůli do poslední chvíle se nám i se štěstím podařilo získat životně důležité tři body.

Hosté se předvedenou hrou mohou srovnávat prvním třem celkům tabulky, o to více cenné jsou body. Další kolo jedeme na umělku rezervy Tempa, které doma prohrálo pouze s lídrem z Kolovrat. Očekávat se dají opět pendlové z A týmu, a tak zde můžeme jenom překvapit.

Vývoj utkání: 1:0 (25. min.); 1:1 (52. min.); 1:2 (61. min.); 2:2(66. min.); 3:2 (88. min.)

(Podle webu TJ ČZU.)

http://tjczu.webnode.cz/news/s-branikem-za-lidovku/

 

Připomeňme předcházející utkání mužstva ČZU Praha. S Čakovicemi hrálo 27. srpna 2:2. Doma pak 4. září porazilo Třeboradice B 1:0. Na Unionu Vršovice B prohrálo 3:0. Stejným poměrem prohrálo doma s Kolovraty. Obrat se nekonal ani 1. října v Benicích, kde prohrálo ještě o gól výš: 0:4! Následující prohra ze dne 9. října byla ještě krušší. JM Chodovec dodal mužstvu na našem hřišti ještě větší příděl: 1:6!

Následoval útok na Xaverov, který skončil úspěšnou remízou. A nyní byl na mušce ABC Braník B. Ať se daří!

Příští zápas sehraje mužstvo na hřišti Tempa B v sobotu 29. října v

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna