ČZU porazila Tempo 4:2, Slavoj s Lysolajemi remizoval

Zápas TJ ČZU na umělé trávě Tempa B v Praze 4 skončil vítězstvím našich 4:2 a univerzitní mužstvo dokázalo, že má minimálně na prostředek tabulky I. B třídy skupiny B – Praha. Dobře si vedlo i A mužstvo Slavoje Suchdol, které remizovalo s Lysolajemi 2:2. A v soutěži 2. třídy skupiny C – Praha hájí rovněž střed tabulky.

Na webu TJ ČZU Praha si lze o zápasu přečíst: „V chladném sobotním podvečeru jsme se představili na umělé trávě v Praze 4, kde jsme se utkali s rezervou Tempa. K zápasu jsme se snad poprvé v sezóně sešli ve stejné sestavě jako v posledním zápase a na projevu týmu to bylo zaplaťpánbůh znát.

Začátek klání vyšel o něco lépe domácím, ačkoliv se do žádné větší šance nedostali. Postupem času jsme si zvykli na povrch a začali hru vyrovnávat. Přesto se v první větší šanci přeci jenom ocitli domácí, ale nemířili přesně. Poté měl dobrou šanci Jarmila, ale prováhal nejvhodnější moment k zakončení. Když se zdálo, že domácí přebírají taktovku, podnikl svůj typický výpad Vinšátko. Jeho přihrávku skrze velké vápno si našel Hrabátko a ve skluzu nedal šanci domácímu mladíkovi v brance. 0:1 22. minuta.

Domácí byli evidentně zaskočeni inkasovanou brankou a my měli vzápětí možnost navýšit vedení. Díky ruce na hranici velkého vápna jsme zahrávali standardku z téměř ideální pozice. Doly však mezi tři tyče zamířit nedokázal. Domácím se dařil útok především po stranách a po jednom z nich přišlo vyrovnání.

Domácí mladík s číslem 9, který nás shodou okolností motal celý zápas, se dokázal prosadit přes naše dva hráče a zakončit. Luky jeho střelu dokázal jen tak tak vytěsnit mimo tři tyče, bohužel pro nás nešťastně. Domácí matador Žalud osvědčil svůj „lafatovský čuch“ na góly a tento vyražený balón si našel a hlavou srovnal na poločasových 1:1, 41. minuta.

V poločase došlo k nabádání celého mužstva k ještě vyšší koncentrovanosti na vlastní hru a pokusit se o další vstřelení branky.

Vstup do druhé půle nám vyšel náramně. Nejprve měl Doly po rohu hezkou příležitost, ale přestřelil. Domácí poté chybovali v rozehrávce a Hrabátko si po hezké kombinaci s Jarmilou dokázal poradit tváří v tvář s gólmanem a vedli jsme. 1:2

  1. minuta. To nás posadilo na koně a my se snažili kout železo, dokud bylo žhavé. Jak správný kovář ví, když se kuje kov, tak mohou létat i nebezpečné jiskry. A z jedné z nich domácí srovnali. Nejprve si domácí křídelník pohrál s naší pravou stranou jako by to bylo snad nacvičené a poté si to pádil přímo do velkého čtverce. Tam se ho vydal křižovat Peggy a výsledkem toho byl centr, který byl zblokován rukou posledně zmíněného. K našemu nemilému zjištění to sudí posoudil jako úmyslnou ruku a domácí tak měli výhodu pecky a tou nepohrdly. 2:2
  2. minuta. Hned v následující ataku domácí svatyně nám mohl vrátit vedení Vinšátko, ale domácí podržel mladičký golman. O pár minut později hráči Tempa opět chybovali v rozehrávce a Jarmila si s Hrabátkem zopakovali souhru, která pro naše příznivce měla sladkou tečku v podobě nemalého příspěvku do kasy za hattrick 🙂 a samozřejmě také i vrácení vedení na naši stranu. 2:3
  3. minuta. Jako správný kovář se opět představil náš lodivod, který burcoval tým k další zteči. To si vzal k srdci nejvíce Doly, když se dokázal vyšroubovat do horských výšin, kam ani domácí strážce nebyl schopen dosáhnout a výsledkem bylo navýšení skóre na dvougólové manko pro domácí. 2:4
  4. minuta. Domácí se snažili něco vymyslet, ale my jsme zahráli asi nejlepší poločas podzimu (zatím). Šance na změnu výsledku měl ještě Doly, ale opět se zaskvěl brankář Tempa. Na druhé straně domácí dvakrát nebezpečně pálil zpoza velkého vápna, ale vše skončilo mimo. Zápas tak dospěl k naší první výhře na hřištích soupeře.

Závěr: Konečně se nám podařilo alespoň trošku prodat náš potenciál a předvést výkon, z kterého jsme mohli mít radost. Tři body považujeme za spravedlivý výsledek dění na hřišti. Příští kolo máme doma Gordic Kačerov a opět to bude zápas o šest bodů. Vzhledem k vyrovnanosti tabulky to však pro nás budou asi všechny následující zápasy, takže se toho zas až tak moc nemění.

Vývoj utkání: 0:1 (22. min.); 1:1 (41. min.); 1:2 (51. min.); 2:2(57. min.); 2:3 (61. min.); 2:4 (65.min.)

֎

Pro fanoušky máme dobrou zprávu, letos poprvé by měl začít fungovat provizorní bufet, takže přijďte nás povzbudit, budeme jenom rádi. Něco na zub i na zahřátí bude připraveno…

Utkání s mužstvem Gordic Kačerov se odehraje 6. listopadu ve 14 hodin na Suchdole.

֎

TJ Slavoj hrál v neděli 30. října v Lysolajích v derby. Statečně uhrál remízu 2 : 2.

A mužstvo nastoupilo v sestavě Milan Bradáč, Tomáš Riedel, Michal Zatrapa, Jan Koutecký, David Bělčický, Martin Huml, Martin Bartoš, Martin Doubek, Pavel Dočekal, Lukas Floriá, Růžička a Pavel Gregor. Náhradníci byli Michael Wolf a Petr Půlpán.

֎

V dalším kole hostí Slavoj mužstvo ČVUT a to v sobotu 5. listopadu ve 14 hodin.

 

 

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna