Historické vánoční ozdoby v Roztokách

Blížící se vánoční svátky určují také program mnoha výstav nebo kulturních a společenských akcí. Taková je i expozice Historické vánoční ozdoby, která začne čtvrteční vernisáží 24. listopadu od 17 hodin. Potrvá do 19. února roku 2017.

Muzeum pokračuje v tradici výstav věnované vánočním ozdobám. Tentokrát mohou návštěvníci roztockého muzea obdivovat historické vánoční ozdoby ze soukromé sbírky Věry Dvořáčkové.

Kolekce čítá několik tisíc rozmanitých tvarů od fantazií, figurek, zvonků přes lametové, tragantové a papírové ozdoby až po neobvyklé kousky lisované z tenkého plechu…. Pro letošní rok organizátoři výběr zaměřili zejména na ozdoby z jiných materiálů, ale ani o ty skleněné návštěvníci nepřijdou. Produkce vánočních ozdob začala ve velké většině na území Německa a odtud se šířila po celé Evropě.

Celá sbírka je velmi vzácná a paní Dvořáčková je jednou z mála sběratelů, kteří ji neschovávají v krabicích a zapůjčuje ozdoby k nahlédnutí veřejnosti…

 

Dne 11. prosince v rámci akce ADVENTNÍ NEDĚLE V MUZEU proběhnou komentované prohlídky výstavou – začíná se ve: 13:30, 14:30 a 15:30 – provedou Věra Dvořáčková, autorka výstavy, a Marcela Šášinková, historička muzea.

 

Na čtvrteční vernisáž jsou všichni návštěvníci srdečně zváni.

 

Více na: muzeum-roztoky.cz

 

 

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna