Antilopa vraná. wikipedia.org

Antilopy, žirafy, hroši 2017 na ČZU

Mezinárodně výjimečné setkání odborníků, kteří se věnují výzkumu a ochraně antilop, žiraf a hrochů – to je konference Antilopy, žirafy, hroši ve 21. století: Ochrana přírody v Africe. Konferenci organizují čeští vědci v Praze 19. až 25. února.

 

Na Českou zemědělskou univerzitu v Praze se sjedou mnohé světové špičky v oboru a „zoologické celebrity“, jako například Johathan Kingdon, autor nezaměnitelných kreseb afrických zvířat a bible všech zoologů, šestisvazkového díla Mammals of Africa.

Přijede také David Mallon, čelní představitel skupiny pro ochranu antilop při IUCN a Julian Fennesy, který vede skupinu pro záchranu žiraf a okapi IUCN.

 

Největším lákadlem jsou ale lidé, které na konferencích běžně neudivíte, jelikož tráví většinu života prací v terénu. Například Pedro vaz Pinto, díky němuž se podařilo zachránit téměř vyhubenou antilopu vranou v Angole nebo Abudllahi Ali, který vede komunitní projekt na záchranu tajemné mizející hiroly.

 

Nebudou ale chybět i české osobnosti působící v Africe. Na konferenci vystoupí například Markéta Antonínová, absolventka ČZU, která Africe zasvětila posledních 8 let a podílela se na fungování národních parků v Kongu a Čadu, kde se věnovala mimo jiné protipytláckým opatřením, výzkumu a ochraně slonů i dalších volně žijících zvířat. Aktuálně pracuje v Jižním Súdánu pro WCS (Wildlife Conservation Society).

 

Program konference a bližší informace lze najít na webu www.angihip2017.com.

 

Josef Beránek, vedoucí Oddělení komunikace ČZU

 

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna