Chloumek

Championem Vinařských Litoměřic je Rulandské šedé z ČZU

Komise degustátorů ve čtvrtek 30. března po dvoudenním hodnocení vybrala vítěze 15. ročníku Vinařské Litoměřice. Titul Champion výstavy získá Rulandské šedé (ročník 2015, pozdní sběr) z vinařství Chloumek České zemědělské univerzity v Praze. Druhé místo patří Merlotu (ročník 2015, pozdní sběr) vinaře Kosíka z Tvrdonic, bronzovou příčku porota přiřkla Ryzlinku rýnskému (ročník 2015, pozdní sběr) ze Školního statku Mělník.

 

„Jsem nadšený. Je to pro nás obrovská pocta a důkaz toho, že nejen na Moravě, ale i v Čechách umíme vyrábět kvalitní vína,“ neskrýval radost z výsledku zástupce vítězného vinařství Štěpán Weitosch.

 

„Tentokrát se nám sešla vína dvou vynikajících ročníků 2015 a 2016 a tomu také odpovídá bodové ohodnocení. Odhaduji, že tolik zlatých medailí dosud v této soutěži ještě nebylo. Proto budeme poprvé na Vinařských Litoměřicích udělovat také velké zlaté medaile,“ pochvaloval si úroveň soutěžních vín předseda Cechu českých vinařů Jiří Čábelka.

 

Vinařské Litoměřice jsou nejprestižnější soutěžní, prezentační a prodejní akcí vín v Čechách. Směle konkurují moravským Valticím.

„Těší mě tak vysoký počet do soutěže zaslaných vzorků i jejich vysoká kvalita. Návštěvníci Vinařských Litoměřic, které tímto srdečně zvu, budou mít 21. a 22. dubna v Litoměřicích co ochutnávat,“ slibuje Pavel Kacerovský, jednatel Ortopedického centra Ústí nad Labem, které je pořadatelem akce.

 

Odbornými garanty výstavy jsou Cech českých vinařů a Vinařský fond ČR. Generálním partnerem výstavy je Ústecký kraj. Hlavní partneři jsou Vinařský fond ČR, Ministerstvo zemědělství ČR, Cech českých vinařů, Agrární komora ČR, města Litoměřice a Ústí nad Labem.

 

Josef Beránek, tiskový mluvčí ČZU

 

 

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna