Král majálesu Krhyslav I. z ČZU

Obhájeno! ČZU stále vládne Praze!

Milí čtenáři iZUN.eu, s radostí si dovolujeme Vám oznámit, že se Krhyslav I. (občanským jménem Lukáš Krhoun) stal KRÁLEM PRAŽSKÉHO MAJÁLESU 2017 a obhájil tak loňské vítězství El Vituse! Gratulujeme a tímto děkujeme jemu, Miss Anně Cahlíkové, celé královské družině a všem, kteří se podíleli na letošním ročníku Majálesu v pražských Letňanech, za skvělou reprezentaci školy!

 

A co dalšího se dělo? Vezmeme to ale pěkně popořádku – začneme průvodem.

Majálesový průvod s alegorickými vozy vyrazil z Vodičkovy ulice v půl jedenácté dopoledne. Letos jsme jeli poslední a Marpo nám v průvodu vytvořil skvělou atmosféru. 🙂

 

Trasa vedla z Vodičkovy ulice přes Karlovo náměstí, Myslíkovu, Masarykovo nábřeží, Smetanovo nábřeží, Křížovnickou, 17. listopadu, Čechův most, nábřeží Edvarda Beneše, nábřeží Kapitána Jaroše a Dukelských hrdinů až na Strossmayerovo náměstí, odkud se všichni účastníci přesunuli do metra a následně na výstaviště do Letňan.

Brány samotného festivalu se pro návštěvníky otevřely lehce po půl jedné odpoledne. Jak odpoledne běželo, proběhla volná disciplína krále s Miss. Družina našeho krále odtančila svoji volnou disciplínu na jedničku, avšak v 18 hodin přišlo zklamání – ČVUT brala první místo v kategorii Miss Majáles 2017. Naše Anička Cahlíková skončila bohužel (stejně jako vloni Majda Borková) druhá.

 

V osm hodin večer začalo vyhlášení krále Majálesu pro rok 2017. Kotel ČZU byl slyšet i vidět, nikdo si nenechal ujít tu napínavou chvíli a všude svítila zelená. V mikrofonu se ozvalo jméno našeho zástupce a zkratka naší univerzity začala být ihned velmi hlasitě skandována. Ta euforie byla velká, těžko se to popisuje slovy, kdo tam nebyl, o hodně přišel. Koneckonců tekly i slzy dojetí.

 

Následně už se jen slavilo a lidé si začali naplno užívat program Majálesu. Pro zajímavost – po západu slunce se citelně ochladilo, ale ani tím se lidé nedali odradit. V jedenáct hodin večer svým vystoupením zakončil Marpo Majáles 2017 a lidé se vydali na cestu domů.

Letošní ročník Majálesu je tedy za námi. Počasí nám sice nepřálo, ale nadšení studenti byli všude a atmosféra byla výborná. Teď je ale nejvyšší čas začít se učit na zkoušky. Věříme, že se na některém z dalších (letních) festivalů potkáme!

 

Zdroj i foto: iZun.eu

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna