Výlety do Troje - mapka

Doprava do Troji, tipy na mnoho výletů

Pokud si plánujete vycházkové, poznávací nebo kulturní odpoledne, zaručeně Vám můžeme doporučit oblast Troji, kde se nachází v těsné blízkosti tři velmi atraktivní cíle.

 

DOPORUČUJEME VYUŽÍT DO TROJI MĚSTSKOU DOPRAVU a to hlavně z důvodu možného vzniku kolon, nedostatečných kapacit parkovišť, placení parkovného, výborné dostupnosti MHD, krátkých intervalů linek, pohodlných kloubových autobusů a dalších.

 

ZOOLOGICKÁ ZAHRADA

Jedním z trojských cílů je právě zoologická zahrada, kam můžete vyrazit na výlet s přáteli, dětmi i celou rodinou. Čeká na Vás jistě příjemně strávený čas v příjemném prostředí. Abychom Vám usnadnili cestu právě do Troji, přinášíme Vám spolu s předchozí mapou i seznam nejbližších zastávek.

 

Hlavní vchod

Severní vchod

 

BOTANICKÁ ZAHRADA

Dalším cílem všech návštěvníků či obdivovatelů rostlin a květeny bývá bezesporu Botanická zahrada hl. m. Prahy nacházející se v Troji. V několika částech jejího areálu můžete obdivovat Japonské, Ornamentální zahrady, lesostepi, mokřady, Americkou prérii a polopoušť. V neposlední řadě také mnohými obdivovaný skleník Fata Morgana.

Upozornění: Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze se nachází v centru Prahy (ul. Na Slupi 16, Praha 2) – poblíž Karlovo náměstí – bližší informace.

Hlavní vchod

Vchod Fata Morgana

 

TROJSKÝ ZÁMEK

Barokní zámeček s rozsáhlými zámeckými zahradami se nabízí jako poslední turistický cíl v této pražské lokalitě. Nedávno zpřístupněné podzemí a sklepy Vám umožní nahlédnout do historie vinařství, které je s Trojskými svahy úzce spjato a má dlouholetou tradici. V útrobách zámku pak můžete navštívit různé výstavy a expozice. Několikrát do roka jsou v areálu pořádány venkovní kulturní akce (např. Trojské vinobraní).

 

                                          Trojský zámek

Zahrada u zámku

 

JÍZDNÍ ŘÁDY LINEK V OBLASTI

  102 Kobylisy – Na Pazderce – Staré Bohnice
  112 Nádraží Holešovice – Kovárna – Zoologická zahrada – Botanická zahrada Troja – Podhoří
  144 Kobylisy – Na Pazderce – Poliklinika Mazurská
  236 Zámky – Zoologická zahrada – Botanická zahrada Troja – Podhoří
  P2 V Podbabě – Podhoří

 

TIPY PRO ZAJÍMAVĚJŠÍ CESTU:

 

Přívozem P2 z Podbaby – Podhoří z Prahy 6.

Na kole podél Vltavy nebo přes Stromovku

Pěšky přes Stromovku a po Trojské lávce

Pěšky přes nový Trojský most, podél Vltavy nebo přes malebnou osadu Rybáře

Pěšky z Bohnic přes Havránku nebo Salabku

 

Poznámka

Při vyšším zájmu o dopravu do oblasti Troji může automobilová doprava zahltit komunikace do takové míry, že provoz linek 112 a 236 může být značně ovlivněn, což může vést k prodloužení jízdní doby, delšímu čekání na spoj, nedodržení jízdního řádu a vyšší obsazenosti vybraných spojů.

 

Text i foto: Ropid

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna