Oprava Šlechtovky by měla začít příští měsíc

Rada hlavního města úterý 9. května znovu vybrala firmu, která bude rekonstruovat Šlechtovu restauraci. Volba padla na stejnou společnost, která byla vybrána už v první volbě, proti ní se ale dva účastníci výběrového řízení odvolali. Pokud tentokrát proběhne vše bez problémů, s rekonstrukcí by se mohlo začít už v měsíci červnu.
Pražští radní vybrali vítěze tendru na opravu Šlechtovy restaurace ve Stromovce. Rekonstrukcí jedné z nejohroženějších pražských památek se radní zabývali už poněkolikáté.

„Již dnešní den byla potřetí v radě, poprvé byla v polovině února, kdy byl vybrán vítěz, následně za měsíc bylo to usnesení revokováno z důvodu odvolání jednoho neúspěšného uchazeče a dnes byl na radě vybrán nový zhotovitel. Byla opět vybrána společnost Pracom, tedy společnost, která dala nejnižší nabídku,“ řekl Jan Wolf, radní hl.m.Prahy.

Cena rekonstrukce by měla být 101 milionů korun. Proti původním výsledkům se odvolala firma, která se umístila na druhém místě a její výhrady směřovaly ke smlouvám se subdodavately. Výběrová komise tedy požádala vítěze tendru společnost Pracom o doplnění, což nebylo závažné pochybení.

„Pokud se někdo v zákonné lhůtě 15 dnů neodvolá v polovině června, tak by teoreticky mohl zhotovitel začít stavbu a restaurování. Teoreticky koncem příštího roku by Šlechtova restaurace mohla být předána k užívání Pražanům a návštěvníkům hlavního města Prahy,“ řekl Jan Wolf.

S opravenou Šlechtovou restaurací má velké plány i sedmá městská část, na jejímž území letohrádek stojí.

„Šlechtova restaurace bude mít určitě kombinaci funkcí a Praha 7 požaduje, aby tam mohla konat svatby, protože skutečně nemá žádnou důstojnou svatební síň,“ řekl Jan
Čižinský, starosta MČ Praha 7.

Areál Šlechtovy restaurace je památka, která je zapsána v seznamu kulturních památek. Po 2.světové válce však zchátralá restaurace zcela bez využití dvakrát vyhořela a v roce 2002 ji zasáhla povodeň.

 

Zdroj: prahatv.eu, foto: Praha.eu

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna