Ilustrační foto. Pelc-Tyrolka a Povltavská ulice, varianta s patrovým uspořádáním

U městského okruhu se posoudí další varianty

U pokračování městského okruhu za tunelem Blanka se budou řešit další varianty, město Praha zatím nebude trvat na jediné trase. Po úterním koaličním jednání na magistrátu to oznámili náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD) a šéf výboru pro dopravu Matěj Stropnický (Trojkoalice, SZ).

 

Trojkoalice nesouhlasila s Dolínkovým návrhem pokračování městského okruhu od Pelc Tyrolky k Průmyslové, jemuž se pro velké množství tunelů a plány na mimoúrovňové křižovatky říká Blanka 2.
„Kolegové z Trojkoalice požádali, aby měli šanci předložit nám návrh jiného možného vedení okruhu. Koaliční jednání bude za 14 dní,“ řekl Dolínek.
Místo jediné nové stavby za odhadem 40 miliard korun prosazuje Trojkoalice podle Stropnického variantu, které se říká Duál. Ta počítá se dvěma převážně existujícími trasami pro auta.
Podle Stropnického by mělo mít vedení města k dispozici plnohodnotné srovnání variant. Blanka 2 má posouzení dopadů na životní prostředí EIA, varianta však předpokládá existenci příslušné části vnějšího Pražského okruhu, jak navrhl Dolínek
U Duálu by EIA mohla být do roka.

„Pro srovnání musíme mít přesný harmonogram výstavby, musíme mít finanční odhad, kolik by varianta Duál stála,“ poznamenal Stropnický.
Dolínek před koaličním jednáním řekl, že o variantách by mohlo v září rozhodovat zastupitelstvo, a to nehledě na shodu v koalici. Blanku 2, kterou jako jedinou možnost obsahuje současný územní plán, by koaliční ANO a ČSSD mohly prosadit proti Trojkoalici s opozicí.

 

Zdroj: Právo

Foto: mestskyokruh.info

 

 

Komentářů ( 2 )

  1. / OdpovědětIvan Vavřík
    Tak po rozsudku Nejvyššího soudu v Brně asi neposoudí a všichni ekoteroristi jako Hejl a Matěj Stropnický dostali na zadek se svými žalobami a alternativami.

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna