Lepší spojení autobusů do ZOO i k přívozu V Podbabě – Podhoří

Od 10. 7. 2017 dochází k výraznému posílení oblíbené midibusové linky 236, která spojuje Troju s Bohnicemi a zajíždí také k oběma vltavským přívozům v Troji (P1 a P2 – V Podbabě – Podhoří).

 

Z důvodu vysoké poptávky zejména v úseku mezi Zoologickou zahradou a bohnickým sídlištěm je o víkendech odpoledne na tento nejvytíženější úsek nasazen další autobus. Posílení se týká víkendového období cca mezi 13:00 a 20:00 a úseku Zoologická zahrada – Sídliště Bohnice v obou směrech, přičemž nejkratší interval 8-13 minut je zaveden mezi 15:30 a 19:30 ve směru Sídliště Bohnice. Takto často bude jezdit linka 236 až do konce hlavní sezony, tedy do konce října.

 

Nejkapacitnějším dopravním prostředkem při cestě do Zoologické zahrady, Botanické zahrady i Trojského zámku i nadále zůstává autobusová linka 112 od metra Nádraží Holešovice, která jezdí v kloubových vozech a o víkendech v intervalu 5 minut.

 

Příjemnou alternativou je také využití přívozu P2 z přístaviště V Podbabě, kde navazuje na autobusové linky ve směru od Dejvic.

 

Na tento nejvytíženější pražský přívoz je již druhým rokem nasazena kapacitní bezbariérová loď pro 40 cestujících. Ti, kdo mají více času, mohou zvolit také pěší procházku přes Trojskou lávku ze Stromovky – k holešovickému výstavišti je dovezou tramvajové linky 6, 12 a 17.

 

Filip Drápal, tiskový mluvčí Ropid

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna