Workoutové hřiště na Výhledech otevřeno

Nové workoutové hřiště, za skoro 140 tisíc korun, otevřeli v Suchdole. Tento projekt vznikl díky participačnímu rozpočtu a přijít si zacvičit můžou sportovci všech generací. Jak houby po dešti rostou v Praze workoutová hřiště. Tím nejnovějším se můžou pochlubit v Suchdole, kde toto hřiště vzniklo díky participativnímu rozpočtu.

„Otevíráme workoutové hřiště na Výhledském náměstí, to je první projekt, který se realizoval v rámci participativního rozpočtu, který jsme letos poprvé organizovali. V rámci participativního rozpočtu se připravují projekty, které navrhnou jednotliví občané, a o těch se pak hlasuje. Tento byl vybrán s dalšími 3 k realizaci, a protože byl dobře připraven, tak je na prvním místě,“ řekl Petr Hejl, starosta MČ Praha – Suchdol.

„Je určené pro všechny, kdo chtějí sportovat pomocí váhy svého těla. Může sem přijít kdokoliv. Mně se to moc líbí, protože to je věc, která tady na Suchdole chyběla a věřím, že spousta mladých sem přijde a bude tady cvičit a užijí si to,“ řekla Věra Štěpánková, místostarostka MČ Praha – Suchdol.

S nápadem na realizaci workoutového hřiště přišel Jan Pinta, kterému právě v Suchdole podobné sportovní vyžití chybělo.

„Nápad vznikl hlavně kvůli tomu, že cvičení s vlastní vahou a obecně cvičení venku začíná být čím dál více populárnější a tady na Suchdole není moc míst, kde tyto aktivity provozovat, tak jsme chtěli vytvořet nějaké místo, kde bychom se mohli scházet, kde vznikne nějaká parta lidí, která má společný zájem a vyžene to třeba i nějaké mladší lidi od počítačů,“ řekl Jan Pinta, navrhovatel projektu.

Hrazdy, bradla i žebřiny byly už pár minut po otevření plné mladých sportovců. Ti do budoucna plánují třeba společné tréninky.

„Dá se na tom procvičit celé tělo od krku až po konce nohou. Myslím si, že každý si může najít to své. Tím, že se nepoužívají žádné přehnané váhy a cvičí se s vahou vlastního těla, tak je to mnohem zdravější a přirozenější cvičení,“ řekl Jan Pinta.

 

Zdroj: prahatv.eu

Foto: Suchdolské noviny

 

Poznámka redakce:

Chce se věřit, že hojně navštěvované rozsáhlé hřiště na Výhledském náměstí, pečlivě ošetřované, se dočká opravy desky oznamující, že vzniklo díky sponzorství Letiště Praha.

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna