Výstava k 80.výročí Letiště Praha

Na letišti je přichystaná v rámci 80. výročí nová interaktivní výstava o historii, současnosti i budoucnosti pražského letiště. Najdete ji v příletové hale Terminálu 2, vedle provozovny Billa.

 

Kromě zajímavých snímků a videí z různých historických etap letiště, si můžete prohlédnout také dobové uniformy a další artefakty spojené s provozem letiště.

    

Na interaktivní stěně jsme si pro vás připravili i simulaci bezpečnostní kontroly a rozpoznání nebezpečných předmětů na rentgenovém snímku zavazadla. Dále můžete živě sledovat aktuální letecký provoz v okolí letiště nebo si poslechnout rozhovor pilotů s věží při přistání na pražském letišti.

 

Zajímavým suvenýrem z výstavy může být fotografie z fotokoutku, kde se můžete vyfotit na místech, kam se běžně nelze dostat, např. v kabině letadla, u runwaye nebo přímo na letištní ploše.

 

Na závěr výstavy si můžete poskládat i interaktivní puzzle o budoucnosti letiště a načerpané znalosti z výstavy můžete využít také u závěrečného kvízu, za jehož správné vyplnění vám obratem pošleme certifikát.

 

Text i foto: Letiště Praha

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna