Ilustrační foto: diplom čestného občanství Prahy 6 pro Štábního kapitána Václava Morávka, brig. generála in memoriam

Praha 6 předá čestná občanství a ceny

Městská část Praha 6 dnes slavnostně předá čestná občanství pěti významným osobnostem a tři Ceny městské části. Jejich udělení schválilo zastupitelstvo na červnovém zasedání. Předání proběhne u příležitosti Dne městské části Praha 6.

Novými čestnými občany se stal onkolog prof. MUDr. Jiří Zámečník, CSc., historik moderních českých dějin prof. Vilém Prečan a hrdina II. světové války generálporučík Jaroslav Klemeš, který nás bohužel před převzetím ocenění opustil. In memoriam získala čestné občanství sedminásobná olympijská vítězka – gymnastka Věra Čáslavská a kubistický malíř, sochař a grafik Emil Filla.

Cenu městské části Praha 6 obdrží handicapovaný sportovec Heřman Volf a herec, textař, básník a cimrmanolog Miloň Čepelka. Cenu pro zahraniční osobnost získá velvyslankyně Marockého království Souriya Otmani.

„Jsem rád, že stále mezi námi nacházíme osobnosti výrazných úspěchů ve svém oboru, které proslavily nejen své jméno, ale i místo, kde žijí, proto na ně můžeme být právem hrdí. Všichni ocenění se věnovali a věnují své profesi s takovým úsilím, že jsou známí v celé naší zemi a často i za jejími hranicemi,“ uvedl starosta Ondřej Kolář (TOP 09).

Předání proběhne v trojsálí Hotelu International, Koulova 15, Praha 6. Slavnostní ceremoniál začíná v 17.00 hodin.

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna