Diskuse: Kdo blokuje dostavbu okruhu?

Doprava i nadále dusí Prahu 6. Řešení v podobě dostavby Pražského okruhu je ale i nadále v nedohlednu. Není více diskutovaným tématem mezi občany Prahy 6, než doprava. Recept na zlepšení je dle zástupců radnice jednoduchý, dostavět Pražský okruh!

Potvrzují to i slova radního pro dopravu Romana Mejstříka (ANO): „Dostavba Pražského okruhu je pro městskou část dle mě naprostou nezbytností. Výstavba úseků 518 a 519 v okolí Suchdola je však, bohužel, trnem v oku dvěma politickým subjektům.“

Konkrétně má Mejstřík na mysli Stranu zelených a hnutí STAN, u kterého je to logicky trochu složitější. Dva z jejich zástupců, a to starosta Suchdola Petr Hejl a starosta Lysolají Petr Hluboček, mají jedno hlavní volební téma „ZABRÁNÍME VÝSTAVBĚ OKRUHU“.

„U místních s ním pochopitelně ve volbách sklízí úspěch. Přičteme-li k tomu fakt, že starosta Lysolají je i předsedou pražského STANu, negativní postoj zástupců tohoto hnutí na Praze 6 v této otázce dává najednou smysl,“ doplňuje Roman Mejstřík s tím, že obyvatelé Prahy 6 se stávají rukojmími politiků tohoto hnutí, kteří v tomto případě nestaví zájem Prahy 6 zrovna na první místo. „Je třeba na to nezapomenout v každodenních zácpách,“ říká Roman Mejstřík.

ZELENÝM VADÍ STARÉ PLÁNY

Názorový rozkol STANu na Pražský okruh potvrzuje i místostarosta Jan Lacina (STAN), který tvrdí, že bez dokončeného pražského okruhu na severu bude denně ucpaný právě Břevnov v Patočkově ulici, ráno do Blanky, večer z Blanky a zároveň připouští, že Praze 6 chybějí páteřní komunikace.

„Bez dokončené moderní elektrifikované železnice Praha – Kladno s odbočkou na Letiště Václava Havla budou do Prahy ze středních Čech stále jezdit desetitisíce aut, kterým navíc scházejí záchytná parkoviště, takže zatěžují Hanspaulku, Ořechovku či Břevnov,“ argumentuje.

„Auta by sice mohla jezdit Břevnovskou radiálou, ale ta také schází. Navíc proti ní protestují v Řepích. Jestliže si někdo maluje, že z Vítězného náměstí bude co nevidět místo nesmírně zatíženého kruhového objezdu prostor k životu, nejspíš ho zklamu. Nejdřív totiž musí vzniknout podmínky pro to, aby většina automobilové dopravy jezdila jinudy, nebo do Prahy nevjížděla vůbec. A to, i když jsem celoživotní optimista, vidím dost černě,“ říká.

Zelení z Prahy 6 mají na Pražský okruh názor konzistentní, podle Lukáše Nováka (SZ) považují za velký omyl budovat kapacitní komunikace podle desítky let starých a neaktuálních plánů bez dostatečného posouzení variantních řešení.

Včasné zohlednění variant může potřebné stavby naopak urychlit. Nejedná se tedy o žádné „pseudopolitikaření“, jak se nedávno vyjádřila místostarostka Smutná. Praha potřebuje vnější silniční okruh, ale Praha 6 nesmí doplatit na jeho zastaralé a nepromyšlené trasování, jako už doplatila na „Blanku“.

 

Zdroj: Vaše6

Komentářů ( 4 )

  1. / OdpovědětJméno / přezdívka (povinné)
    To by musel ten místní borec Hejl bydlet na Kamýcký ulici. Celá Kamýcká ulice a okolí trpí a žijou celoživotně ve zhoršenejch podmínkách. 2/3 těch aut co tu jezděj by tu vůbec nejezdily. Jenže ten se ukáže jen když někde něco za naše peníze postavěj a on se u toho vykrucuje jako by to bylo z jeho. Tady se okruhu nedožijem, páč starosta žije v bludech.
  2. / Odpovědětmindless
    Zrovna dneska ráno kamýcká od kruháče až na zemědělku, kolona několik km. A pak někdo prohlásí že blanka je problém a obchvat není potřeba. A takové blbečky si tady volíme.
  3. / OdpovědětIng. arch. Ivan Vavřík
    Dobrý den, no tak už je nevolte, nabízíme alternativu dohodnout se s Prahou a vyjednat takové podmínky pro Suchdol, aby jsme z toho měli i benefity ve formě investic. NEVOLTE HEJLA A JEHO PARTU !!! stop Hejlovi a SOS. Zdraví jednotně proti Hejlovi vaši Vavřík, Bor, Žilková
    • / OdpovědětHasák
      Každý obyvatel Kamýcké ulice a nejen ti to mohou změnit. Chce to jen přijít a nevolit SOS. Doražte v co největším počtu. Pokud to neuděláme, tak to bude stále dokola. Tak už tomu udělejme přítrž a vymeťme to smetí z radnice!!!!

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna