Kudy k pražským volebním urnám? Dovede vás webová aplikace

V hlavním městě žije podle údajů z roku 2015 1,259 milionů lidí. Z toho plyne i značný počet volebních místností a okrsků. Aplikace, kterou připravil Institut plánování a rozvoje, pomůže voličům najít nejkratší cestu ke správné volební urně.

Aplikace je dostupná z webu www.iprpraha.cz/volby2017. Jde vlastně o jednoduchý web, který obsahuje jen tři odkazy.

První přivede zájemce na magistrátní stránku, kde jsou shrnuty informace týkající se nadcházejících voleb, jako je například seznam telefonních spojení do všech volebních místností v hlavním městě. 

Druhý odkaz, zřejmě nejužitečnější, voličům umožní najít nejkratší cestu k volební urně. Stačí, aby uživatel do připraveného okna zadal své bydliště. Aplikace následně zobrazí, pod kterou volební místnost daný volič spadá a také její adresu. Pak už stačí jen kliknout na tlačítko „Navigovat“ a prohlédnout si na mapě nejkratší trasu mezi zadanou adresou a volební urnou. 

„Aplikace poradí nejen to, kam jít volit, ale bude ukazovat i průběžné výsledky. Některé velké městské části mají na svém území až stovku volebních okrsků, proto věřím, že uvítají tento přehledný způsob, jak své občany informovat o místech konání voleb,“ uvedl ředitel Institutu plánování a rozvoje Ondřej Boháč.

Pod třetím odkazem se skrývají kompletní kandidátní listiny všech politických stran a uskupení, které se budou v Praze ve volbách do Sněmovny ucházet o přízeň voličů. 

Zdroj:idnes.cz

 

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna