Foto. archiv časopisu Reflex

Přečetli jsme: Jak chcete využít poslaneckého mandátu?

Jak si kdo představuje poslaneckou práci?

JAN ČIŽINSKÝ, Starosta Prahy 7 (KDU-ČSL):

Vedl jsem kampaň pod heslem Dobré školy, zdravé město, kulturní stát. Co se týče škol, základem je podle mě víc peněz učitelům. Co se týče zdravého města, rád bych se zaměřil na to, co velká města trápí, a to je hluk, prach, smog.

VÁCLAV KLAUS ml., pražský učitel, publicista (ODS):
Zrušil bych naprosto všechny zákony, které přijala předchozí vláda. Stát má dát lidem pokoj, stanovit základní pravidla, a ne diktovat jejich životy od A do Z.

PATRIK NACHER, pražský zastupitel (za ANO):

V hlavě mám hned několik okruhů. Prvním z nich je ochrana spotřebitele, rád bych prosadil tzv. institut hromadných žalob a mimosoudního řešení sporů. Dalším tématem je postavení lidí se zdravotním postižením.

RADEK ROZVORAL, místostarosta obce Všechlapy (SPD):

SPD bude v prvé řadě hájit zájmy České republiky a občanů. Naší prioritou je prosazení ústavního zákona o obecném celostátním referendu.

PETR DOLÍNEK, náměstek pražské primátorky (ČSSD):
V Poslanecké sněmovně bych se chtěl zaměřit na zákon o liniových stavbách, na Pražský okruh a zkusím navrhnout, aby se u veřejných zakázek neplatila DPH.

MARKÉTA PEKAROVÁ ADAMOVÁ, místopředsedkyně TOP 09:
Chci prosadit maximum ze svého programu, tedy zejména z oblasti rodinné politiky a skloubení rodinného a profesního života.

JIŘÍ DOLEJŠ, místopředseda KSČM:

Asi by bylo bláhové si myslet, že se v tuto chvíli dá prosadit levicový program. Spíše jde o to, obhájit přinejmenším poměrné zastoupení v parlamentních strukturách a předejít případné ústavní nestabilitě.

JAN SKOPEČEK, střední Čechy (ODS):

Budu se zaměřovat na ekonomická témata. Pro nás je prioritou prosazovat nízké daně, méně regulací a omezování a více svobody individuální i té v podnikání a menší přerozdělování státu.

STANISLAV GROSPIČ, střední Čechy (KSČM):

Chci se věnovat problematice ústavněprávní a pracovního práva, zákoníku práce, ústavním zákonům, celostátnímu referendu a zdanění církevních restitucí.

HELENA LANGŠÁDLOVÁ, střední Čechy (TOP 09):
Pro mě je naprosto zásadní naše proevropská a prozápadní orientace a za to budu bojovat do posledního dechu. Z dílčích věcí, co považuju za důležité, jsou otázky boje s ruskou propagandou, občanské vzdělávání, společenská odpovědnost firem.

Zdroj: Právo

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna