Kamýcká ulice v každý pracovní den ráno

Každý, kdo žije nebo jezdí přes Kamýckou ulici směrem do Prahy nebo z Prahy, tak dobře ví, že mezi půl sedmou a půl devátou je v pracovní dny rozumné nevystrčit nos, nebo se cestě přes nejdelší suchdolskou ulici raději vyhnout. Tisíce aut a obvyklá hromadná doprava zaplní každý metr silnice. Představa, že by zvítězila varianta Ss okruhu kolem Prahy, je děsivá. Kamýcká ulice by se změnila ještě hůřeji, zastánci okruhu za Suchdolem totiž prosazují proměnu Kamýcké ulice coby přivaděče okruhu.

 

Jestliže existuje naděje, že by okruh kolem Prahy zmizel od údolí Vltavy pod zem a Suchdol by se zbavil stále rostoucí dopravy, bylo by to dlouhodobé řešení. Zatím  vláda ČR i Ministerstvo dopravy i hlavní město Praha prosazují tuto variantu. Pravda, obyvatelé Suchdola hledící nyní na Vltavu a Pražský hrad by se dívali na most. Přívodní brejle by byly pod Suchdolem, ale Kamýcká ulice by se změnial v zónu klidu. Jinak stojí každé ráno fronta až za stanici Benziny. A směrem k Vlatvě daleko před akcízem velká fronta.

 

    

Varianta Ss, kterou prosazuje nynější vedení suchdolské radnice i řada občanů Suchdola, by však navždy rozdělila obec na dvě půlky. Což se každé ráno pakticky děje: od Kamýcké ulice směrem na Starý Suchdol a od Kamýcké ulice směrem k ČZU a k Lysolajům. Kdo se chce podívat, jak by asi varianta Ss na Kamýcké ulici vypadala, má každý den ráno v pracovní dny možnost. Stejně jako fotograf Suchdolských novin dnes před 8 hodinou.

Jižní varianty jsou charakterizovány přechodem Vltavy v prostoru městské části Praha – Suchdol a napojením na dálnici D8 v prostoru jižně od obce Březiněves.

Severní varianty Ss jsou charakterizovány přechodem Vltavy severně od města Roztoky u Prahy a následným napojením na dálnici D8 (Praha – Drážďany) v prostoru severně od obce Zdiby.

V územním plánu hlavního města je stabilizována varianta J (optimalizovaná jižní varianta), která byla spolu s dalšími  variantami posouzena v procesu EIA a je dále sledována v procesu investorské přípravy.

 

Foto: Suchdolské noviny – František Cinger

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna