Svědci nehody říkají: Řidič před nárazem troubil

Policie pátrá po příčinách i průběhu tragické nehody u Horoměřic. „Ozvali se svědci, zjišťujeme od nich informace, které by nám pomohly objasnit nehodový děj,” uvedla policejní mluvčí Monika Schindlová. Jedna z pasažérek Českému rozhlasu popsala, že řidič autobusu nejdříve troubil a pak přišel první náraz.

 

Policisté shromažďují výpovědi cestujících, kteří v autobuse směrem do Prahy jeli. U některých to ale zatím nedovoluje jejich zdravotní stav, protože se museli podrobit operacím nebo jsou v šoku. Mezi zraněnými byly i děti. Stěžejní budou i znalecké posudky. Vyšetřování by mělo trvat až několik týdnů.

 

JEDEN NÁRAZ, NATO NÁRAZ DRUHÝ

 

„Sesunuli jsme se na sebe. Stihla jsem si v hlavě říct, že jsme všichni v pohodě. Pak ale přišel druhý náraz,” uvedla jedna z pasažérek českému rozholasu. Po nehodě bylo podle ní nejprve ticho, pak začaly brečet děti. Některé byly z mezinárodní školy a neuměly česky.

 

„Muži, kteří tam byli, si hned vzali kladívko a snažili se rozbít sklo, abychom se dostali ven. Spousta lidí začala kopat do dveří. Autobus byl převrácený na jeden bok,” dodala svědkyně.

 

Linkový autobus č. 316 se střetl s osobním autem Škoda Superb a vyjel ze silnice, kde narazil do stromu. V autobusu zahynul řidič (40) a jeden cestující. Třetí obětí nehody byla řidička superbu (22).

 

Záchranáři rozvezli zraněné do traumacenter pražských nemocnic. 6 lidí bylo zraněno vážně, šlo především o úrazy hlavy, hrudníku a pánve. Devět lidí utrpělo středně těžká zranění a 30 lidí bylo poraněno lehce.

 

Mezi zraněnými převažovaly ženy. Záchranáři museli 2 pacienty, z toho jedno dítě, uvést do umělého spánku, zajistit u nich dýchací cesty a napojit na umělou plicní ventilaci.

Pražská záchranná služba uvedla, že šlo o největší dopravní nehodu autobusu, u které zasahovala od 90. let minulého století.

 

Foto: Hasičský záchranný sbor města Prahy

Více: www.hzscr.cz/clanek/prazsti-hasici-zasahovali-u-nehody-autobusu-ve-stredoceskem-kraji-tri-lide-neprezili.aspx

 

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna