Nápad pro šestku vstupuje do druhého roku, zapojte se i vy!

Projekt participativního rozpočtu Nápad pro Šestku, do kterého sami lidé přihlašují vlastní projekty a následně pomocí hlasovacího systému bojují o jejich realizaci, pokračuje i v letošním roce. Zapojte se i Vy do úprav veřejných prostranství městské části Prahy 6 a vyzkoušejte si, jak Vaše nápady obstojí mezi ostatními.

Nápad pro Šestku II. je již druhý ročník participativního rozpočtu, který umožňuje veřejnosti ovlivňovat použití zdrojů a stanovovat priority rozpočtové politiky. V roce 2017 lidé do projektu “Nápad pro Šestku” přihlásili 67 nápadů, z toho 38 bylo vyhodnoceno jako realizovatelných. Ve veřejném hlasování bylo následně vybráno 12 nápadů k realizaci.

„Díky Nápadu pro Šestku už máme, nebo v nejbližší době budeme mít, letní kino v parku Maxe van der Stoela, piknikové místo na Ladronce, stojany na kola u nádraží Praha – Podbaba, lavičku pro seniory na konečné tramvaje 22 na Bílé hoře, dětské hřiště v Ruzyni a řadu dalších. Projekt jsme i přes různá úskalí vyhodnotili jako úspěšný, a proto v něm pokračujeme druhým ročníkem,“ říká místostarosta Jan Lacina /STAN/.

Stejně jako pro první ročník je i pro druhou výzvu vyčleněno 5 milionů Kč z rozpočtu městské části, realizace projektů je směřována na rok 2019. Nápady, které budou splňovat pravidla a nepřekročí stanovenou částku, budou zařazeny do veřejného hlasování, které proběhne letos na podzim. Nápady je možné posílat do 15. března 2018. Další podobnosti najdete na www.napadprosestku.cz.

 

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna