Nejvíc děti na Praze 6 zaujal fotbal, nejčastěji to byli Jakubové a Anny

Praha 6 v rámci podpory aktivního trávení volného času dětí a mládeže vytvořila systém motivačních příspěvků „Aktivní město“. Výše podpory byla stanovena na 500 Kč pro jedno dítě, resp. 700 Kč na dítě u technických a přírodovědných oborů. Celkově byly vyčleněny 2 miliony Kč, pro velký zájem byla částka navýšena o další milion korun. Rodiče celkem zaregistrovali 5375 dětí, přičemž během prvních tří dnů od startu to bylo 1066 dětí!

Nejvíc dětí bylo narozeno v roce 2010 – 547, zajímavostí je také 94 registrovaných dětí ročník 2017 – ty zase rodiče přihlásily do kroužků pro kojence a batolata.

 

„Zájem dětí a rodičů předčil naše očekávání, určitě budeme v Aktivním městě pokračovat i letos,“ říká Libor Bezděk /STAN/, radní pro sport a volný čas. „V rámci průzkumu jsme zjistili, že rodiče mají zájem také o letní tábory, my pochopitelně chceme na Praze 6 co nejvíc aktivních a činných dětí, proto jim chceme nabídnout také tuto formu trávení volného času,“ dodává Bezděk.

 

Mezi aktivitami jasně kraloval fotbal nebo učení hudby, zájem ale byl například také o plavání nebo bojové sporty. Přes 80 dětí nalákala i jóga.

 

Oprávněnými příjemci příspěvku byly děti do 18 let (jejich zákonní zástupci) s trvalým pobytem na území MČ Praha 6. Oprávnění poskytovatelé byly jakékoliv organizace poskytující pravidelnou sportovní či volnočasovou činnost na celém území hl. m. Prahy, téměř tři čtvrtiny jich byly na Praze 6.

 

Průměrný věk registrovaných dětí byl 8 let, 4 měsíce a 2 týdny. Nejčastější jména byly Jakub (114 x) a Anna (112 x), nejčastější příjmení pak Veselý/Veselá (28 x).

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna