Emirates Boeing 777-300ER photographed on August 17, 2015 from Wolfe Air Aviation's Lear 25B.

Emirates zavádí druhou denní linku z Prahy do Dubaje

Společnost Emirates oznámila 27. března přidání další denní linky z Prahy do Dubaje. K tomuto rozhodnutí došlo na základě stále rostoucího počtu pasažérů cestujících na této trase od roku 2010, kdy byla spuštěna první linka.

Nový let bude přidán 1. července 2018 a uspokojí tak narůstající poptávku přilétajících i odlétajících cestujících. Tento denní let zajistí Boeing 777-300ER s kapacitou 360 sedadel a posílí tak turismus o celkem 262,800 míst ročně.

 „Určitě neexistuje lepší způsob, jak oslavit osmileté výročí trasy Praha-Dubaj, než uvedením dalšího letu,“ říká Bořivoj Trejbal, Country Manager Emirates pro Českou republiku. „Od startu našeho prvního letu na této trase se setkáváme s neustále rostoucí poptávkou, která demonstruje, že Češi oceňují cestovní zážitky s Emirates. Jsem si jistý, že další možnosti plynoucí z přidání druhého letu se na trhu setkají s úspěchem,“ dodává.

Celoroční let nabídne konfiguraci ve třech třídách, konkrétně 8 privátních kabin ve First Class, 42 polohovatelných sedadel v Business Class a 310 prostorných míst v Economy Class.

Let EK138 poletí z Prahy ve 21:35 a v Dubaji přistane v 5:30 následujícího dne, kde budou mít cestující možnost strávit den v Dubaji a využít bohaté možnosti, které město nabízí. Zpáteční let EK137 poletí z Dubaje v 15:30 a do Prahy přiletí v 19:55.

Druhý let zlepší spojení Prahy s dalšími destinacemi v síti Emirates – oblíbené Ho Či Minovo město ve Vietnamu, Phuket v Thajsku, Yangon v Myanmaru, Guangzhou v Číně a Phnom Penh v Kambodži. Africké destinace Durban, Dar-Es-Salaam, Harare, Lusaka, Entebbe a Nairobi, stejně tak Auckland a Christchurch na Novém Zélandu a Brisbane v Austrálii budou jednoduše dostupné díky lepšímu spojení s pohodlným tranzitem v dubajském hubu.

Od roku 2010

bylo na této trase

 přepraveno

přes 1,7 milionu pasažérů

 

Díky codesharovým dohodám Emirates s partnerem flydubai mohou zákazníci využít se zastávkou v Dubaji i letů do dalších destinací jako Zanzibar, Káthmandú, Salalah či Kilimandžáro, které získávají na popularitě i mezi českými cestovateli.

Nový let současně nabízí díky robustnímu tělu Boeingu dodatečnou nákladní kapacitu a zlepší tak obchodní spojení České republiky díky dalším možnostem exportu v oblasti strojírenství, farmacie, čerstvého zboží, skla či autodílů na trhy Středního a Dálného východu, jihovýchodní Asie a Austrálie.

Zážitek s Emirates začíná pro pasažéry Business Class a First Class bezplatnou jízdou na/z letiště a vstupem do exkluzivních letištních salonků včetně prémiového salonu na pražském letišti. Na všech letech s Emirates mají pasažéři k dispozici prostor pro zavazadla, až 35 kg v třídě Economy, 40 kg v Business Class a 50 kg ve First Class.

Na palubě mohou pasažéři využít program ice nabízející až 3 500 kanálů audiovizuální zábavy, mimo jiné nejnovější filmy, seriály, hudbu, audioknihy a hry, pohostinnost mezinárodní posádky Emirates i gurmánské zážitky kuchyně inspirované rozmanitými regiony i bezplatné nápoje.

Nový let doplňuje již existující linku EK139 provozovanou letounem Emirates A380, která denně odlétá z Dubaje v 8:35 a přistává v Praze v 13:00, následně odlétá z Prahy jako EK140 v 15:55 a přistává v Dubaji v 23:50.

Další informace: https://www.emirates.com/cz/czech/

 

Kateřina Pavlíková, specialista externí komunikace Letiště Praha, a. s.

Komentářů ( 2 )

  1. / OdpovědětCABS DRIVER
    If you want to travel to Dubai but don't know much about cab services, but want to do it properly, then this is definitely for you. If this is the case, then you have come to the right place because all you need to do is the book from https://cabsdriver.com/ in order for us to provide you with a personal chauffeur and luxury cars that will allow you to travel to Dubai in style. Booking us is easy; we can assist you with weddings, business events, meetings, parties, and visiting Dubai, among other things.
  2. / Odpovědětlarahussain73@gmail.com
    When it comes to traveling to Dubai but not knowing much about cab services, this is definitely the way to go. We can provide you with a personal chauffeur and luxury cars to enable you to travel to Dubai in style if that is the case. Just book with https://cabsdriver.com/ and we'll take care of everything else! Booking us is easy; we can assist you with weddings, business events, meetings, parties, and visiting Dubai, among other things.

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna