Pítko na Tržišti funguje, ovšem posuchdolsku. Nebo kocourkovsky?

S jarem bylo zprovozněno pítko na Tržišti, kdy jeho umístění zvítězilo v loňském ročníku Trumfy pro Suchdol. Podobné vzniklo i proti místnímu úřadu, kde však čeká nadále na spuštění. Není divu, že se zapojení pítka na Tržišti podobá klasickému kocourskovskému řešení. Nebo je to už řešení suchdolské?

Dobrý úmysl byl odsouhlasen suchdolskými občany a jistě bude sloužit dobrému účelu. Jak se však nyní ukazuje, jeho zřizovatelé chtějí překonat zákony zemské gravitace. Voda v jejich pojetí směřuje nahoru.

Zajímavé je, že před sídlem místního úřadu, kde voda ještě dnes ve středu netekla, směřuje proud vody dolů. Jinak je to však na Tržišti, kde si lidé mohou osvěžit i si omýt zakoupenou zeleninu či další věci. Musejí však dát pozor, že první směr vody zasáhne je a nikoliv zeleninu či kyblík vody, čekající na proud.

 

    

 

Jako příklad ukazuji dvojpíto na Náměstí Jiřího z Poděbrad, které slouží už řadu let. Ovšem nikoliv, aby lidi postříkalo, ale aby si mohli umýt ruce, natočit si kelímek vody.

 

 

Vzhledem ke vztahu radnice například  k racionálnímu řešení Okruhu Prahy není divu, že se ocitáme v Kocourkovu. Tam nepochybně také voda k napití směřovala nahoru.

 

Foto: SN – František Cinger

 

 

Váš komentář ( 1 )

  1. / OdpovědětImlauf
    Dovolím si upozornit, že kohoutek u pítka byl opraven a voda už nějaký čas teče dolů...

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna