Prodejem Areálu Dračky získala Praha 6 téměř půl miliardy korun

Prodej Areálu Dračky na Ořechovce, za který radnice požadovala minimálně 250 milionů korun, nakonec vynesl téměř dvojnásobek. Prodej formou sharedealu administrovala dceřiná společnost SNEO, a.s. s přispěním advokátů Havel Holásek.

„Po otevření nabídkových obálek jsme byli v šoku, takovou sumu nikdo nečekal. Musím říct, že všichni odvedli dobrou práci a podmínky byly připraveny opravdu precizně,“ říká Ondřej Kolář /TOP 09/, starosta Prahy 6.

Konečná částka za prodej Areálu Dračky je 436,501,000 korun, které uhradí společnost PENTA. Ta získá území s připraveným projektem i stavebním povolením. Do dvoukolové soutěže se přihlásilo sedm společností, do druhého kola postoupily tři nejlepší nabídky.

Byl to skutečně náročný rok a půl, během kterého jsme prodej připravovali. Děkuji jak všem kolegům, tak advokátům za profesionální přístup při přípravě transparentní soutěže,“ dodává Tomáš Jílek, předseda představenstva SNEO, a.s.

O tom, jak prostředky získané touto transakcí Praha 6 využije, rozhodnou zastupitelé při přípravě rozpočtu na další rok. Část bude také využita na dostavbu bazénu na Koupališti Petynka.

 

Bc. Ondřej Šrámek
tiskový mluvčí
Kancelář městské části

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna