Foto: Policie ČR

Marihuana kam se podíváš. Vila v pražském Suchdole skrývala pěstírnu

O tom, že se krásná vila dá používat i k jiným účelům než k bydlení, se koncem května přesvědčili pražští kriminalisté. V Praze-Suchdole v jedné z nich objevili mazaně maskovanou pěstírnu marihuany. Jako „zahradník“ působil třicetiletý Srb, který si vilu pronajal.

Proto, aby svou nekalou činnost zamaskoval co možná nejvíce, vybudoval v pronajaté nemovitosti „stanové městečko“. To čítalo celkem sedmnáct indoorových stanů, které byly doslova napěchované plně vzrostlými rostlinami marihuany.

„V době zásahu našli policisté bezmála čtrnáct set kytek těsně před sklizní. Dalších deset ještě složených stanů měl zadržený připraveno v přilehlých prostorách,“ uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

K tomu ještě kriminalisté zajistili jak desítky gramů již sklizené drogy v podobě zelené drtě a hašiše, tak také sofistikovaný lis na zpracování právě zmiňovaného hašiše.

Znalci v oboru elektro přímo na místě realizace hodnotili vybavení pěstírny na vysoce profesionální úrovni, kdy některé konkrétní komponenty hodnotili jako „poslední výkřik elektromódy“.

Tři náklaďáky věcí

Celkem na místě v rámci domovní prohlídky kriminalisté zajistili takové množství věcí, že je musely odvážet tři plně naložené nákladní vozy. Hodnota zajištěného materiálu, tedy jak drog, zmiňovaných stanů a jejich vybavení, je předběžně stanovena na částku přibližně dva a půl milionu korun.

„Osobu zadrženého třicetiletého srbsky hovořícího muže prověřovali kriminalisté i cestou mezinárodní právní pomoci v jeho domovině. Díky tomu vědí, že byl za totožnou trestnou činnost zhruba před dvěma lety stíhán v Srbsku,“ prozradil mluvčí.

To byl také jeden z důvodů, proč třicetiletého muže zadržovala pražská zásahová jednotka ve spolupráci se speciální pořádkovou jednotkou.

„Zadrženého následně obvinili kriminalisté z trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a krádež, neboť elektřinu odebíral načerno. Za tyto delikty mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Obviněný je stíhán vazebně,“ uzavřel Hulan.


Zdroj: prazsky.denik.cz 

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna