Foto: archiv trojské botanické zahrady

V trojské botanické zahradě se představí malá rodinná vinařství

V sobotu poteče v Botanické zahradě hlavního města Prahy víno proudem. Koná se tu totiž Festival jak víno.

Hudba, moderní kuchyně a víno. Přesně tahle kombinace čeká na návštěvníky, kteří se v sobotu vydají do trojské botanické zahrady. Vín bude na ochutnávání opravdu velké množství. Organizátoři akce pozvali vinaře ze všech koutů naší republiky i ze zahraniční.

Modré vinařství

Na známé značky ale v ten den v zahradě nenarazíte. Na festival byla totiž vybrána pouze malá rodinná vinařství, jejichž vína běžně neochutnáte.

Například se můžete seznámit s produkty Modrého vinařství z Mutěnic, které nevšední, srdcem kořeněná vína tvoří moderní cestou na nerezové technologii z hroznů jak vlastních, tak od osvědčených vinohradníků. Jejich vlajkovou lodí je Cuveé Kristýnino Tajemství, které je vyráběno z hroznů malé rodinné vinice.

Vinařství Trávník

Z Mutěnic svá vína do Prahy přivezou i otec a syn Trávníkovi, kteří určují dnešní podobu rodinného Vinařství Trávník. Spolu obdělávají zhruba 2 ha vinic, jejichž stáří se pohybuje v rozmezí 12 až 50 let.

Vinařství Trávník ročně produkuje zhruba 15 000 lahví. Většina jejich vín je suchých s důrazem na čistotu chuti, ovocnost, šťavnatost a celkovou líbivost. A odrůdy? Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Sylvánské zelené, Tramín červený, Dornfelder, Modrý Portugal a Frankovka.

Vína maďarská a africká

V sobotu máte možnost poznat i chutě zahraničních vín. Svůj stánek tu bude mít například Giancarlo Mansella, jehož rodinné vinařství se nachází na jihozápadě Sicílie – v chráněné krajinné lokalitě jezera Preola a Gorghi Tondi. Od něj můžete ochutnat bíle svěží vína jako Zibibbo, Catarratto, červená vína plné chuti Merlot, Syrah ale i vína šumivá – Palmares Brut a Palmares Rosé.

Na festivalu nebudou chybět ani jedny z nejlepších a oceňovaných vín přímo ze srdce Jižní Afriky – JAR. Rodinné vinařství Tombalina wines představí celou škálu vín – od základních po prémiová. Všechny nabízejí stabilně vynikající kvalitu. 

To není zdaleka vše, co na vás v sobotu v Botanické zahradě hlavního města Prahy čeká. Přijďte, nebudete litovat!

www.botanicka.cz

Zdroj: praha.eu26

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna