Plánovaná uzávěra hlavní přistávací a vzletové dráhy na Letišti Václava Havla Praha

V druhé polovině měsíce října bude uzávěra hlavní vzletová a přistávací dráha (06/24) na Letišti Václava Havla Praha. Důvodem je obnova protismykových vlastností dráhy. V tomto období bude veškerý denní provoz převeden na vedlejší dráhu RWY 12/30.

 

Uzávěra RWY 06/24 je plánována ve dnech 22. 10.  –  1. 11. 2018, a to vždy od 7:00 do 19:00 hodin

 

Jedná se o úpravu povrchu, která je nezbytná pro bezpečný provoz a nemohla být provedena v rámci pravidelné údržby. Možnost provedení prací je však přímo závislá na klimatických podmínkách a v případě nepříznivého počasí bude nutné práce přesunout do jiného termínu. 

Letiště Praha se omlouvá, že toto dočasné opatření ovlivní hlukovou situaci v okolí letiště, nicméně během podobných nutných úprav neexistuje jiná možnost zajištění provozu. Situaci vyřeší až výstavba paralelní dráhy, která v případě nutnosti převezme veškerý provoz a vedlejší dráha se po jejím zprovoznění zcela přestane používat.

 

Zdroj: Mgr. Marika Janoušková, Letiště Praha, a. s.

 

Komentářů ( 2 )

  1. / Odpovědětdejvičák
    "Letiště Praha se omlouvá, že toto dočasné opatření ovlivní hlukovou situaci v okolí letiště, nicméně během podobných nutných úprav neexistuje jiná možnost zajištění provozu. Situaci vyřeší až výstavba paralelní dráhy, která v případě nutnosti převezme veškerý provoz a vedlejší dráha se po jejím zprovoznění zcela přestane používat." Ta omuva asi opravdu není určena pro obyvatele Suchdola. Navíc si protiřečí, totiž pokud letiště tvrdí, že jedna dráha už nestačí a jsou nutny dvě, pak kam bude směrovat provoz až bude muset jednu opravit? Nebo až bude silný boční vítr? Na Ruzyni, která je na vyvýšené pláni často fouká opravdu hodně.
    • / Odpovědětdejvičák
      Přesně nastalo co jsem říkal. Vítr je tak silný, že letadla nemohou na vedlejší (příčnou) dráhu přistávat. Museli přerušit práce a používá se opět hlavní dráha.

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna