5. Mezinárodní den archeologie ve Středočeském muzeu v Roztokách

U příležitosti Mezinárodního dne archeologie 20. října 2018 se uskuteční dvoudenní tematická výstava s názvem S archeologem za mincovními poklady. Výstava bude věnována mincovním pokladům ze sbírek Středočeského muzea, pocházejícím především z archeologicky bohatého regionu bývalého okresu Praha – západ. Doplněna bude také několika zápůjčkami ze sbírek Národního muzea v Praze. Naprostá většina vystavených pokladů bude veřejnosti prezentována vůbec poprvé.

Z vystavených pokladů je možné vyzdvihnout především nejstarší soubor keltských mincí z Libčic nad Vltavou – Chýnova či dochované části pokladů denárů z Roztok – Žalova a Levého Hradce, pocházejících z období raného středověku.

K výstavě bude připraven doprovodný program realizovaný archeology Středočeského muzea, který bude podobně jako v minulých letech probíhat přímo v areálu zámku a zámeckého parku. Program vhodný pro rodiny s dětmi, kde se bude možné seznámit např. s ražbou mincí, se bude konat v sobotu 20. října 2018 od 12 do 17 hodin.

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna