KLID, ODS A STAN UZAVŘELI KOALIČNÍ SMLOUVU

Přesně v duchu uzavřené dohody o spolupráci dnes zástupci politických stran Prahy 6 podepsali i smlouvu koaliční. V budoucí vládnoucí koalici tedy bude TOP 09 a KDU-ČSL (KLID), ODS a STAN. Podle koaliční smlouvy zůstává starostou Ondřej Kolář /TOP 09/, pozici statutárního místostarosty získá Jakub Stárek /ODS/, místostarosty budou Jan Lacina /STAN/, Jaromír Vaculík /TOP 09/ a Jiří Lála /ODS/. V 45členném zastupitelstvu mají strany koalice pohodlnou většinu 27 zastupitelů.

„V dnes uzavřené koalici vidím velkou perspektivu pro celou městskou část, protože se shodujeme v tom, že pro ni chceme to nejlepší. Pevně doufám, že to potvrdí i další roky, ve kterých bude v Praze 6 klid, bude držet slovo a budeme ji všichni milovat,“ říká Ondřej Kolář /TOP 09 – KLID/, starosta Prahy 6.

„Jsem rád, že koalice začala svou práci tím, že si stanovila programové priority, protože s takovým přístupem za 4 roky můžeme pro Prahu 6 udělat opravdu hodně,“ říká Jakub Stárek /ODS/, lídr kandidátky a předseda oblastního sdružení strany.

„Koalice vznikala poměrně hladce a ve vzájemné důvěře, která je pro dlouhodobou spolupráci klíčová. Na záměrech pro další čtyři roky panovala až překvapivá shoda. TOP 09, KDU a STAN reprezentují v budoucí koalici kontinuitu posledních čtyř let, ODS se naopak po pauze vrací,“ říká místostarosta Jan Lacina, lídr STAN v letošních volbách v Praze 6.

 

PERSONÁLNÍ SLOŽENÍ Rady MČ A VYMEZENÍ KOMPETENCÍ JEDNOTLIVÝCH ČLENŮ RMČ 

  • starosta Ondřej Kolář za KLID, který bude odpovědný za životní prostředí, otevřenou radnici, zahraniční vztahy a projekty Šolínova, Šatovka a Poliklinika Pod Marjánkou, IT a právní vztahy; 
  • statutární místostarosta Jakub Stárek za ODS, který bude odpovědný za územní rozvoj, veřejný prostor a smart city; 
  • místostarosta Jan Lacina za STAN, který bude odpovědný za správu majetku, kulturu, sport a volný čas; 
  • místostarosta Jaromír Vaculík za KLID, který bude odpovědný za ekonomiku a finance; 
  • místostarosta Jiří Lála za ODS odpovědný za oblast dopravy; 
  • radní Eva Smutná za KLID, která bude odpovědná za strategický rozvoj a památkovou péči; 
  • radní Marián Hošek za KLID, který bude odpovědný za sociální věci, zdravotnictví a prevenci; 
  • radní Marie Kubíková za ODS odpovědná za oblast školství a čerpání ze souvisejících fondů; 
  • radní Zdeněk Hořánek za STAN, který bude odpovědný za oblast investic a bezpečnosti.

 

Ondřej Šrámek 
Úřad městské části Praha 6

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna