Velkolepé oslavy založení Československa 28. října v Praze 6

Výročí 100 let založení Československa oslaví Praha 6 se vší parádou. Jednak tou vojenskou, neboť na Evropské třídě proběhne vojenská přehlídka s 200 kusy techniky, jednak ve vlastní režii, neboť na Dejvické třídě budou tři pódia s hudebním programem. Vojenská přehlídka začíná ve 14.00 a končí o hodinu později, a přesně  v 15.30 startuje program na Dejvické třídě. Tady zahraje Michal Prokop a Framus Five, Zatrestband, Hudba francouzské cizinecké legie a Tata bojs.

„Praha 6 poslední čtyři roky dává důrazně najevo, že se nás výročí klíčových událostí posledního století velmi týkají. Ať už to bylo výročí Osvobození 70 v roce 2015, Pocta Václavu Havlovi v roce 2016, nebo letos, kdy jsme se vehementně přihlásili jak ke 100. výročí založení republiky , tak i k připomínce okupace Československa v roce 1968,“ říká Jan Lacina /STAN/, místostarosta pro kulturu.

Oslavy začnou již v předvečer, tedy 27. 10., dramatizací hry Václava Havla „Zítra to spustíme“ v Dejvickém divadle, hned následující ráno v 10.00 slavnostně odhalíme sochu T. G. Masaryka na Bachmačském náměstí, na nedalekém dejvickém nádraží bude také po následující tři týdny přistaven originální vlak čs. legionářů.

 

Pro všechny dotčené rezidenty v okolí Dejvické je po tři dny (27. – 29. 10.) příprav, konání a následného úklidu, kdy je nutné vyparkovat vozidla, připraveno náhradní bezplatné parkování v garážích Prašný most.

 

Tak nezapomeňte, 28. října na Dejvické!

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna