Ustavující zastupitelstvo zvolilo nové vedení Prahy 6

Ustavující zastupitelstvo městské části zvolilo nové vedení. Tři politické subjekty (KLID, ODS a STAN) podepsaly už téměř před měsícem koaliční smlouvu, která jasně popisuje rozdělení kompetencí a zároveň disponují v zastupitelstvu většinou 27 hlasů, úvodní jednání tedy překvapení nepřineslo a zvolilo zástupce dle podepsané smlouvy.

 

Personální složení Rady MČ pro volební období 2018-2022

  • starosta Ondřej Kolář za TOP 09 – KLID, odpovědný za životní prostředí, otevřenou radnici, zahraniční vztahy a projekty Šolínova, Šatovka a Poliklinika Pod Marjánkou, IT a právní vztahy;
  • statutární místostarosta Jakub Stárek za ODS, odpovědný za územní rozvoj, veřejný prostor a smart city;
  • místostarosta Jan Lacina za STAN, odpovědný za správu majetku, kulturu, sport a volný čas;
  • místostarosta Jaromír Vaculík za TOP 09 – KLID, odpovědný za ekonomiku a finance;
  • místostarosta Jiří Lála za ODS odpovědný za oblast dopravy;
  • radní Eva Smutná za TOP 09 – KLID, odpovědná za strategický rozvoj a památkovou péči;
  • radní Marián Hošek za KDU-ČSL – KLID, odpovědný za sociální věci, zdravotnictví a prevenci;
  • radní Marie Kubíková za ODS odpovědná za oblast školství a čerpání ze souvisejících fondů; 
  • radní Zdeněk Hořánek za STAN, odpovědný za oblast investic a bezpečnosti.

„Nastupující koalice tvořená TOP 09, KDU-ČSL, ODS a STAN dává velmi silnou naději, že se věci v Praze 6 začnou hýbat tím správným směrem – směrem k realizaci rozpracovaných projektů zejména v oblasti školství, sociální a zdravotní politiky a dopravy. Naštěstí již skončilo ono povolební“ vzduchoprázdno“ a můžeme se dát do práce. Velmi se těším, a to ze dvou důvodů. Zaprvé nové složení rady vypadá mnohem konstruktivněji a za druhé cítím, že tato nová koalice bude mnohem komunikativnější. To všechno by měli zaznamenat zejména občané,“ říká Ondřej Kolář /TOP 09 – KLID/, starosta Prahy 6.

„Zahajujeme práci v koaličním týmu, který má šanci přesáhnout nejedno volební období. Naše první kroky povedou k tvorbě poctivého programového prohlášení, ve kterém nabídne řadu promyšlených a funkčních řešení pro naší městskou část.“ říká statutární místostarosta Jakub Stárek /ODS/.

 

„Chuti do práce máme víc než dost, jen jsme o čtyři roky zkušenější. Jsem si navíc poměrně jistý tím, že se výrazně zlepší spolupráce s hlavním městem, na níž je v řadě ohledů Praha 6 závislá a bez níž se městská část řídí mnohem obtížněji. Ve svých gescích už jsem kontakty navázal, vypadá to velmi nadějně,“ říká místostarosta Jan Lacina /STAN/.

 

Ondřej Šrámek                                                                                 
Úřad městské části Praha 6

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna